Fortsätt till huvudinnehåll

Ekologisk hudvård anyone?

Är det någon där ute som förstår sig på det där med ekologiskt och hudvård som kan tipsa mig? Inte nog med att det inte är lätt att hålla koll på maten så är det ju samma djungel i hygienvärlden känns det som. Det enda som alla skriker om - inga parabener. Nä men vad mera då? För jag har nämligen funderat på detta ett tag men inte kommit till skott förrän nu.

Men ni kan tro det har legat och gnagt ett tag in the back of my mind... Huden kroppens största organ som suger åt sig allt. Jag menar du har ju läkemedel du bara ska smörja på huden och så voila. Borde jag då inte kanske kolla upp vilka produkter jag använder varje dag istället för att rödbetan jag äter en gång varannan vecka är ekologisk?

Som handlingens kvinna (bokstavligen eftersom jag även är en shoppingexpert :-) har jag nu shoppat lite och tänkte byta ut steg för steg. Fast vilka märke gäller och vilken information ska man lita på? Plus att jag vill faktiskt fortfarande lukta gott... Har ju fått en del prover och produkter via Naturalbox vilket ju är kanon. Bl.a. en hårstylingprodukter som jag nu använder. Och Rapsodine har ju min favorit till fötterna och att de använder svensk ekologisk rapsolja som ju borde vara bra.

Har också förstått det som att Rosenserien också kan vara värt ett test så jag tänkte testa roll-on därifrån när det är dags för nytt inköp. Weleda är en annan serie som verkar lukta väldigt gott även om det är lite dyrare. Och i senaste Life tidningen fick man rabatt på Weledas hårserie så jag slog till på ett schampoo. Plus köpte ett annat schampoo härifrån som också skulle vara bra plus en duschkräm från Rapsodine.

Och till ansiktet använder jag Dermalogica sedan många år. Tror inte så ekologiskt men inte heller värst. I alla fall inte testat på djur tröstar jag mig med. Har du tips på t.ex. en kroppslotion som luktar gott och som är prisvärd dvs man har råd att använda den varje dag och inte bara på julafton? Och tips på andra ekologiska hygienprodukter?

Här ska duschas!

Hårprodukter från Naturalboxen - I like!

Inte längre i mina ägor utan byt (plus pengar) mot en schampooflaska

Kommentarer

 1. Ja, parabener stör hormon balansen i kroppen. Sedan skulle jag rekommendera att välja bort produkter som innehåller tensider som sodium laureth sulfate, som är cancer framkallande (finns i många rengörings produkter) Sedan måste man välja bort silikoner då det krävs sodium laureth sulfate för att kunna tvätta bort dem. Även mineralojla är onödigt för det gör bara huden beroende :) Finns en del info om det där på tex lockig.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej Bex tack så mycket då ska jag hålla utkik efter det!

   Radera
 2. Mitt tips till dig är att kolla med Nellie (Flying Hippo), hon kan det där! :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jennica! Det värmer att du tycker så. :) Kram

   Radera
 3. Precis som Jennica säger så har jag lärt mig navigera i djungeln för att hitta bra grejer som man inte blir ruinerad på. Detta är mina favoriter:

  Maria Åkerberg som jag köper via Lilla kliniken http://shop.lillakliniken.se
  De har jättebra ansiktsprodukter med hög kvalitet. Om du inte testat en ansiktsolja innan så är det mitt tips nummer 1. Jag gillar även hårstylingprodukterna.

  Naturligtvis är et bra budgetmärke som brukar finnas på större ICA-butiker. Annars kan man köpa via http://naturligtvis.nu
  Jag använder deras duschkräm och hudkräm och maken deras duschtvål och schampo.

  Lilla Bruket har jättebra produkter och snygga förpackningar. Deran handtvål med lavendel bla. är to die for. Vardagslyx på hög nivå!
  Du köper dem på http://www.lillabruket.se/se
  Deras jojobaolja använer jag till ansiktet och jag har inte haft bättre hy på flera år!

  För killar finns det produker av märket Bulldog. Det finns på Åhlens och Kicks.

  Förresten, när jag ändå håller på. Detta blev ju ett helt blogginlägg (vilket det nog kommer bli på en blogg nära dig snart :). Smink! Jag har hittat ett superbra märke som heter Une. Det säljs på Åhlens. Snygga och praktiska förpackningar och jättebra produkter.

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, vad var det jag sa! Hon har koll den där Nellie! ;)

   Radera
  2. Tack Nellie då fortsätter jag att testa mig fram helt enkelt för att hitta mina favvisar!

   Radera
 4. Mina tips är handtvål, duschkräm, hudlotion osv från Urtekram (köp på nätet, billigt och drygt). Deon från rosenserien är riktigt bra och doftar gott (köp på apotea.se). Ser att du redan fått tips på Maria Åkerbergs produkter. Estell&Thild är också mycket bra. Själv tackar jag för tipsen ovan från Nellie!! //Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Ulrika - jag får så himla många bra tips!!

   Radera
 5. Ja, Urtekram har också bra basicprodukter fast de är lite trista tycker jag, men absolut prisvärda. Jag använder deras deo. Finns också på ICA ibland, på Bernstorp i alla fall. Åh ja, Estell&Thild har underbara produkter, fast jag är lite för snål för att köpa dem.

  SvaraRadera
 6. Jättebra att du tar upp detta ämne! Det är ju så enkelt att som konsument bara lita till vad tillverkaren skriver om produkten. Bra då att kanske istället läsa innehållsförteckningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis vem ska man lita på och inte lätt att hitta rätt själv alltid.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…