Fortsätt till huvudinnehåll

Ekologisk hudvård anyone?

Är det någon där ute som förstår sig på det där med ekologiskt och hudvård som kan tipsa mig? Inte nog med att det inte är lätt att hålla koll på maten så är det ju samma djungel i hygienvärlden känns det som. Det enda som alla skriker om - inga parabener. Nä men vad mera då? För jag har nämligen funderat på detta ett tag men inte kommit till skott förrän nu.

Men ni kan tro det har legat och gnagt ett tag in the back of my mind... Huden kroppens största organ som suger åt sig allt. Jag menar du har ju läkemedel du bara ska smörja på huden och så voila. Borde jag då inte kanske kolla upp vilka produkter jag använder varje dag istället för att rödbetan jag äter en gång varannan vecka är ekologisk?

Som handlingens kvinna (bokstavligen eftersom jag även är en shoppingexpert :-) har jag nu shoppat lite och tänkte byta ut steg för steg. Fast vilka märke gäller och vilken information ska man lita på? Plus att jag vill faktiskt fortfarande lukta gott... Har ju fått en del prover och produkter via Naturalbox vilket ju är kanon. Bl.a. en hårstylingprodukter som jag nu använder. Och Rapsodine har ju min favorit till fötterna och att de använder svensk ekologisk rapsolja som ju borde vara bra.

Har också förstått det som att Rosenserien också kan vara värt ett test så jag tänkte testa roll-on därifrån när det är dags för nytt inköp. Weleda är en annan serie som verkar lukta väldigt gott även om det är lite dyrare. Och i senaste Life tidningen fick man rabatt på Weledas hårserie så jag slog till på ett schampoo. Plus köpte ett annat schampoo härifrån som också skulle vara bra plus en duschkräm från Rapsodine.

Och till ansiktet använder jag Dermalogica sedan många år. Tror inte så ekologiskt men inte heller värst. I alla fall inte testat på djur tröstar jag mig med. Har du tips på t.ex. en kroppslotion som luktar gott och som är prisvärd dvs man har råd att använda den varje dag och inte bara på julafton? Och tips på andra ekologiska hygienprodukter?

Här ska duschas!

Hårprodukter från Naturalboxen - I like!

Inte längre i mina ägor utan byt (plus pengar) mot en schampooflaska

Kommentarer

 1. Ja, parabener stör hormon balansen i kroppen. Sedan skulle jag rekommendera att välja bort produkter som innehåller tensider som sodium laureth sulfate, som är cancer framkallande (finns i många rengörings produkter) Sedan måste man välja bort silikoner då det krävs sodium laureth sulfate för att kunna tvätta bort dem. Även mineralojla är onödigt för det gör bara huden beroende :) Finns en del info om det där på tex lockig.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej Bex tack så mycket då ska jag hålla utkik efter det!

   Radera
 2. Mitt tips till dig är att kolla med Nellie (Flying Hippo), hon kan det där! :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jennica! Det värmer att du tycker så. :) Kram

   Radera
 3. Precis som Jennica säger så har jag lärt mig navigera i djungeln för att hitta bra grejer som man inte blir ruinerad på. Detta är mina favoriter:

  Maria Åkerberg som jag köper via Lilla kliniken http://shop.lillakliniken.se
  De har jättebra ansiktsprodukter med hög kvalitet. Om du inte testat en ansiktsolja innan så är det mitt tips nummer 1. Jag gillar även hårstylingprodukterna.

  Naturligtvis är et bra budgetmärke som brukar finnas på större ICA-butiker. Annars kan man köpa via http://naturligtvis.nu
  Jag använder deras duschkräm och hudkräm och maken deras duschtvål och schampo.

  Lilla Bruket har jättebra produkter och snygga förpackningar. Deran handtvål med lavendel bla. är to die for. Vardagslyx på hög nivå!
  Du köper dem på http://www.lillabruket.se/se
  Deras jojobaolja använer jag till ansiktet och jag har inte haft bättre hy på flera år!

  För killar finns det produker av märket Bulldog. Det finns på Åhlens och Kicks.

  Förresten, när jag ändå håller på. Detta blev ju ett helt blogginlägg (vilket det nog kommer bli på en blogg nära dig snart :). Smink! Jag har hittat ett superbra märke som heter Une. Det säljs på Åhlens. Snygga och praktiska förpackningar och jättebra produkter.

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, vad var det jag sa! Hon har koll den där Nellie! ;)

   Radera
  2. Tack Nellie då fortsätter jag att testa mig fram helt enkelt för att hitta mina favvisar!

   Radera
 4. Mina tips är handtvål, duschkräm, hudlotion osv från Urtekram (köp på nätet, billigt och drygt). Deon från rosenserien är riktigt bra och doftar gott (köp på apotea.se). Ser att du redan fått tips på Maria Åkerbergs produkter. Estell&Thild är också mycket bra. Själv tackar jag för tipsen ovan från Nellie!! //Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Ulrika - jag får så himla många bra tips!!

   Radera
 5. Ja, Urtekram har också bra basicprodukter fast de är lite trista tycker jag, men absolut prisvärda. Jag använder deras deo. Finns också på ICA ibland, på Bernstorp i alla fall. Åh ja, Estell&Thild har underbara produkter, fast jag är lite för snål för att köpa dem.

  SvaraRadera
 6. Jättebra att du tar upp detta ämne! Det är ju så enkelt att som konsument bara lita till vad tillverkaren skriver om produkten. Bra då att kanske istället läsa innehållsförteckningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis vem ska man lita på och inte lätt att hitta rätt själv alltid.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …