Fortsätt till huvudinnehåll

Sista gruppträffen på år 1

Igår var den sista gemensamma gruppträffen på första året på Itrim. Nummer 20 i ordningen och jag är väldans nöjd med 100% närvaro :-) Coach Therese bjöd på hembakta nöt/frö-bars (mycket mumsiga) och färsk frukt som ananas, jordgubbar, sharonfrukt (tror jag den heter) och clementiner. Riktigt mysig fruktstund med tända ljus och allt!

Vi var inte så många (tyvärr var några sjuka och på semester) men vi hade väldigt bra diskussioner tyckte jag där vi utvärderade vad vi lärt oss under detta året. Reflektioner på vad som gått bra och vad som kan förbättras. Men framför allt ge oss själva en klapp på axeln för att (nej vi kanske inte är i "mål" men det är väl det som kallas livet) vi har kommit så oerhört långt!

Jag tänkte spara min utvärdering till den riktiga 1 års-dagen dvs den 3 januari. Då är det nämligen exakt 1 år sedan jag klev in på Itrim Lund och signade upp mig. Men några saker jag tar med mig från detta året: man måste jobba mycket på det mentala för att lyckas med en sådan här resa, vardagsmotion is a good thing och kosten är A och O fast du kan få många hälsoeffekter utav träning!

Vi fick också testa att bära en ryggsäck packade med 9 kilo i vikt. Yikes säger jag bara. Nä det är inte det viktigaste i livet vad det står på stålplattan men att släppa på extra vikt är inte heller en dans på rosor. Det är därför jag jagar på med mina kilo för jag tänker på allt jag kan göra med min kropp utan extra lasten. Framför allt kring rumpan, höfter och lår.

Därför är jag väldigt glad att jag har signat upp för år 2 för jag är inte färdig. Jag har kommit otroligt långt men har en bit kvar. Där behöver jag den externa pushen dvs att någon annan har koll på mig och gemensamma träffar med andra i samma sist. Också något vi diskuterade igår och som vi alla var överens om. Så stort tack till coach Therese som alltid peppar och tipsar. Och ett stort tack till alla i "Bästa Måndagsgruppen" - nu tar vi år 2 med storm!!!

Gårdagens diskussionssida i Itrim boken.

Vi fick också vårt personliga brev till oss själva som vi skrev i början på året... Plus hemläxa att skriva ett nytt för nästa år till första Balansträffen den 20/1. 

Voila mitt diplom och en fin ros!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…