Fortsätt till huvudinnehåll

Yes en LAGOM julafton!

Jopp alldeles alldeles LAGOM blev min julafton vad det gäller mat och sockerintag. Annars brukar jag go totally overboard så fort det är typ buffe eller kalasdags. Undan går det och jag lyckas sällan behärska mig utan lägger gärna upp lite för mycket på tallriken som på något sätt hamnar i magen. Lagom existerar inte utan jag äter och äter tills jag får ont i magen. Detta året har jag dock jobbar hårt med att dessa tillfällena ska bli färre och färre.

Dock hade jag en episod för typ 10 dagar sedan på ett släktkalas. Var hungrig redan innan för jag sparat mig hela dagen. Maten dröjde och 2 timmar sedan hade jag kunnat gnaga av min högerarm. Åt sedan 2 stora hamburgare och ett berg utav pommes på typ 5 minuter. Innan alla andra ens hunnit lägga upp maten på tallriken. Resultat: JÄTTEMÄTT och ont i magen. Fick tillbringa resten utav kvällen halvliggandes och pustandes på soffan.

Hejade på mig ändå för jag åt i alla fall inte tårta, lussekatter, pepparkakor och choklad på kalaset och höll mig till vatten. Dock diskuterade maken och jag igenom det hela. Skönt att ha honom som bollplank. Vi kom fram att nästa gång vi ska bort så ska jag förbereda mig annorlunda samt att världens bästa make ska peppa mig genom att ta fram påminnelsebeviset... Vi kom nämligen fram till att jag ska skriva en kom ihåg lapp med punkter som frugan Jensen ska påminnas om för att inte överäta så att hon mår dåligt.

The lapp som nu ligger i makens plånbok men även snurrar runt i mitt huvud


Men som jag skrev i början på detta inlägget jag vill att dessa "misslyckanden" blir färre och färre. Och de har de verkligen blivit. The good thing är att jag inte längre har dåligt samvete och "slår på mig själv" för dessa scenarios längre. Ja just nu är jag lite fluffigare på mittenpartiet efter 2 ½ veckors förkylningen utan träning som har satt sina spår. Plus att nej jag har inte rört alla frestelser med fika och chokladkorgar på jobb eller glöggmingel eller vad det nu kan vara. Men jag har inte hållit mig till ett lämpligt matintag för viktminskning heller...

Innan förkylningsäventyret låg jag på 74 kilo och nu senaste i fredags visade vågen på 77. Så jag har inga förhoppningar om den 3 januari. Men just nu är det inte det viktigaste för mig. Dels för att jag vet att jag kommer nå mitt viktmål förr eller senare. Dels för att resan dit samt livstilsförändringen jag genomgår och har genomgått är det allra viktigaste. Till exempel det jag skrev om Pizza Hut häromdagen eller att jag numera älskar att träna. Eller att detta är min livs första "slutet på november/hela december-period" utan frossande!!!

Undantaget under denna tiden var 2 tallrikar glass när halsen gjorde som mest ont. Och tror mig när jag varit sjuk tidigare har jag satt i mig en hel del mer. Igår går till världshistorien som den första julafton som fru Jensen åt lagom med mat och gotter. Första julafton som jag inte fick ont i magen utan var mätt på ett behagligt sätt. Första julafton som inte gotterskålar eller chokladaskar tömdes även på det äckliga godiset. Första julafton som alla frestande saker skickades med gästerna hem och inte sparades i skafferi/lådor för att ätas i smyg senare.

Mitt recept på lagom julafton för mig blev faktiskt kom ihåg lappen även om maken inte plockade fram den utan jag följde den i huvudet. Jag åt precis som vanligt under dagen och sparade inte mig dvs en bra frukost och lunch. Jag "sparade" inte kalorier utan accepterade att julafton är inte den dagen man "bantar". Fast det betyder inte ät allt du kommer över. Jag åt mig mätt och tog av allt jag ville ha såsom räkor, ägg, julskinka, prinskorv, revben, brysselkål, bröd. Hade mycket väl kunnat ta mer men det är då jag hade gått över den där gränsen. 

Plus jag tog en liten skål till gröten, skippade saftsåsen för färska hallon och åt med en liten sked. Allt för att det skulle ta tid :-) Jag åt definitivt gotter som jag hade bestämt mig för tidigare. Och igår på julafton åt jag mina första pepparkakor och skumtomtar för detta året. Lite kola och choklad. Drack dessutom julmust som jag älskar. Skillnaden detta året var att jag inte hetsåt och efter middagen så återgick jag till vatten för det blev helt enkelt för sött med musten. Plus skickade, som jag som skrev, resterna och de öppnade läskflaskorna med gästerna annars hade jag varit på dem idag. Så jäkla nöjd med min livs första LAGOM julafton och fler ska det bli!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…