Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 1, 2013

As promised...

Jag lovade ju att skriva mer om mitt födelsedagspass på 40-årsdagen i fredags so here it comes... Efter ett kort välkomnande där jag inte kunde hålla tillbaka tårarna - blödig 40-åring :-) Så körde jag ett cirkelpass med olika övningar som jag har fått kämpa med under 2012. Efter uppvärmning a la mjukstart inför kettlebells och rörlighetsövningar med pinne (i vårt fall fick det bli bodypumpstänger - man tager vad man haver...) satte vi upp 10 olika stationer.

Alltifrån kettlebells, TRX, hantlar, stegen, mattor, pilatesbollar och medicinboll plockades fram. Efter jag hade gått igenom första varvets övningar så satte jag igång gymbossen och körde 1 minut på varje station med 30 sekunders byte emellan. Vi jobbade två och två så vi kunde stötta och peppa varandra. Andra varvet bestod av ett set av andra övningar. Allt för att deltagarna skulle få testa så mycket som möjligt. Vi avslutade med plankan i en ring med löpning runt av var och en för att krama ur det sista innan stretchen.

Övnin…

Finslipar på första kettlebellspasset

Efter en långsovmorgon sitter jag nu i soffan och finslipar på första kettlebellspasset. Flyttar runt övningar, lägger till och dra ifrån, sparar på vissa godbitar och myser lite för mig själv helt enkelt. Nästa steg är att hitta musik som kan passa. Det får ju inte gå för fort eller för långsamt samt gäller att variera musiken så att det passar så många som möjligt. Kommer bli ett hyfsat tufft pass men med enkla övningar så att man som ny kommer in i det där med the bells. Vill ju inte försvåra för mycket i början men ändå ge alla en utmaning :-)

Gäller även att tänka på hur jag vill uppfattas som instruktör och jag har kommit fram till följande: jag vill att mina pass ska vara utmanade. Du ska gå därifrån svettig, hög på endorfiner och känna dig lyckligt nöjd med dig själv. Jag vill förmedla träningsglädje dvs att det är kul att träna och utmana sig själv dvs slappna av, bjud på dig själv och skratta. En annan sak som är viktig för mig (antagligen på grund utav min bakgrund) är att …