Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari 4, 2013

Kettlebellsupplägg

Fick en kommentar till detta inlägget häromdagen http://www.butterflytina.com/2013/02/imorgon-ar-det-dags-igen.html dvs om jag kunde förklara mer hur passet vart upplagt och vad det betyder. Jo men visst kan jag det :-) Det fiffiga med kettlebells är ju att du kan variera det i alla oändlighet. Både vilka övningar du kör, hur tungt du kör, antal reps eller grundupplägg.

Om jag börjar med just de passen vi kör på Studio S så börjar jag med en uppvärmning (vilket jag tycker är A och O). Uppvärmningen är inte så flåsigt utan mer för att säga hej till leder och muskler och mjuka upp kroppen. Min favorit är att använda min älskade pinne men just i den dalen vi är i finns inte denna möjligheten. Så det är mer rör på kroppen och stretcha lite lätt tex huvud, nacke, axlar, handleder, fingrar, rygg, höfter, knä och tå.

Efter de cirka 5 minuterna som detta tar så kör vi övningar i block. Varje deltagare har en matta och plockat åt sig de kettlebells som de vill använda (ungefär 1st 8 kg och 1 s…

Nu så lämnar jag...

... jobbet för 10 dagars semester. Ska bli skönt och en rolig resa som väntar. Förhoppningsvis också mycket sol på näsan. Träningskläder är med, stegräknare kommer hänga runt halsen, baddräkten med för simning och mina Itrim-mål är packade. Sen får jag ta dagen som den kommer dvs hålla koll på kost och motion utifrån förutsättningarna. Men jag är övertygad om att det kommer gå finfint!!!

Är lite trött i ögonen för dagen inledes med PT-Malou kl 07 imorse i Malmö. På schemat efter uppvärmningen stod olympiska lyft. Så det blev lättare vikter men mycket tekniknötande på marklyft, frivändningar, knäböj och lite till. Avslutades med plankor och en ny magdödarövning - jisses säger jag bara... Men nu får jag piggna till för nu är det dags för Itrim - både möte med hälsocoachen och tredje gruppträffen.

Dagens motto

Imorgon åker ju maken och jag till varmare breddgrader för världens äventyr i Jordanien. Nej tjuvarna ni kan låta bli huset för vi har larmet på, husvakt och grannarna är på - så det så! Under denna tiden blir det ju lite bloggande men tänkte underhålla er med en daglig bild/motto. Med start idag och tills jag kommer hem så kommer ett inlägg kl 09.00 varje dag. Är du beredd?

Viktig för mig personligen