Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari 9, 2013

Jordanien so far...

Vi är ju mitt uppe i resan och imorgon åker vi med bussen upp till Wadi Rum och sen mot Petra. Så imorgon blir det ökensafari och beduinbesök med lunch. Nästa övernattning är på Mövenpick hotel där vi ska vara i två nätter. Så nu gäller det att stålsätta sig mot alla glassbar och liknande frestelser... Men det viktigaste är ju att få se Petra. Efter det till Döda Havet och lite mer sightseeing innan vi åker hem från Amman på torsdag.

Hittills på resan har vi haft det väldigt bra. Vi är nog de yngsta i gruppen utav 23 deltagare men vi har det trevligt. Vår reseledare Therese är väldigt duktig och likaså vår lokalguide Mohammed samt vi har en trygg busschafför. Vi kommer ju bo på 4 olika hotell under dessa dagarna varav det nuvarande är det andra. Väldigt fint förutom att de hade slagit på värmen till vår ankomst för det är ju vinter... Oh my good säger jag bara men nu har värmen sjunkit på rummet.

De två första dagarna tillbringade vi i norra Jordanien och då vart det inte varmt. Regna…

Extrema semestrar?

Jo det där gymbesöket imorse blev inställt pga tunga ögonlock... Visserligen lite tid nu innan middagen men latmasken sitter i. Får ta en runda steg åtminstone. Dagen har spenderat på turiststranden strax utanför Aquba. Inget bad för denna badkrukan men trots vinden så blev den bleka kroppen lite rödlätt i solen. Skönt att tanka D-vitamin för det lär väl behövas när man kommer hem till snön. Under tiden snickesnackade maken och jag  lite om två extrema semestrar vad det gäller kosten.

I somras när vi var i Grekland åt jag bokstavligen allt jag kom över. Kakor till frukost, lunch kunde bli pizza och pasta från buffen plus efterrätt, lite glass på eftermiddagen och sedan en brakmiddag. Vi gick väl sisådär 15-20 min per dag förutom en bergsvandring på 3 timmar och en halvtimmes gymbesök för bloggerskan. Maken gick upp 7 kilo på två veckor och jag vågade inte väga mig... Men för tusan vad vi mådde dåligt hela tiden!!! Märkligt det där med att man ska unna sig på sin semester - vad då unna…

Dagens motto

So true...