Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från april 9, 2013

Och Vår Ruset veckan från Anett såg ut så här

Vecka två har susat förbi och vi är lite närmare Vårruset... Förra veckan blev det två löppass och inte mycket annat gjort. Måndagen pass i Bokskogen passade jag på att avhandla redan förra veckan. Det lunkar liksom på i min lilla komfortzon och jag känner att jag behöver lite råd och tips för att utmana mig själv. Jag är lite rädd att ta i för mycket för jag kanske inte orkar ta mig hem då. Förmodligen någon inbyggd försvarsmekanism =).

Men jag försökte i alla fall göra träningen lite mer spännande i onsdags. Då sprang jag landsväg ca en kilometer till vår lilla sjö som ligger framför vår gård, man måste springa runt för att ta sig dit. Väl där är det höga backar och väldigt mjukt underlag. Det var tungt och jobbigt och väldigt härligt. Solen var framme och man kunde börja ana vårvärmen bakom de friska vindarna. Det blev ca 6,5 km jobbig löpning.

Sedan blev det inte mer träning under veckan för jag hann helt enkelt inte med det. Men totalt blev det 13,5 km. Helgen ägnades åt jaktträn…

Senaste Vår Ruset statusen från Emma

Kvällarna är ljusare och energidepåerna fylls så sakta på. Det går inte att skylla uteblivna träningsrundor på ljuset längre. Dock går det fortfarande att beskylla Maken för min uteblivna träning. För det känns inte rätt att lägga den skulden på barnen, speciellt inte eftersom det är deras blotta existens som sätter käppar i hjulet för löprundor.

Då får man hitta andra träningsmetoder, vilka inte kräver att man avlägsnar sig från tomten. Träningsmetoder som ändå ger något, som gör att det känns som att man har tränat. Att kroppen faktiskt fått arbeta. Den typen av träning är faktiskt tillgänglig, mycket tack vare vår PT. I kombination med Makens födelsedagspresent till sig själv mig.

Det hela går ut på att man hänger upp ett antal remmar på lite höjd. Remmarna är av mer avancerad art och försedda med såväl säkerhetsspärrar som handtag. Utöver det så finns det karbinhakar och andra fästen. I dessa hänger man sig sedan på hundratalet olika sätt. Alla sätt syftar till att orsaka smärta p…

Bra inlägg om träning

Ett himla bra inlägg om träning http://www.traningsgladje.se/2013/04/trana-som-infor-en-turne/tycker jag som fick mig att tänka till dvs träning ska ju också avnjutas inte bara för att jaga nästa kilo, nästa personbästa eller nästa vad som helst. Så nu spinner tankarna i huvudet och det börjar spritta i benen. Får dock vänta typ en dag till innan det blir någon träning av så att jag inte behöver dras med baciller hur länge som helst.

Jag är Optimal...

Imorse hade jag möte med Itrim-coach Caroline och det gick väldigt bra tycker jag. Jag gillar verkligen henne och vi hade en bra diskussion. Egentligen skulle vi gått igenom hur TRX-helgen gått och hur jag ska äta nu. Men det gick ju rätt snabbt om man säger så... svaret vart jag var sjuk :-( Nåja vi pratade lite mat, hur jag ska tänka kring portionsstorlekar och mitt beslut till aldrig mera socker.

Lite trixigt men jag använder mig av lite olika metoder vad det gäller portionstorlekar. Ibland handflata/knytnäve, ibland matvågen, ibland Shape Up Club och ibland magkänslan. Vi kom på att jag även kan kolla i Itrims kokbok. Exempelvis om det finns ett recept på omelett beräknat till en person - hur många ägg innehåller det? Svaret var 2 stycken plus tillbehör. Jamen då vet jag att det är ju min portion. Så jag jobbar vidare på det och framför allt det där med att känna efter - när är jag mätt och står jag mig till nästa måltid? Blir ett litet pussel att lägga och jag ska bara ha tålamod…

Dagens motto