Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj 5, 2013

Kokar du?

Dagens eftermiddagsmellis bestod utav kvarg med lite ekologiskt vaniljpulver i. Nej inte det vita utan de små svarta. Till det uppvärmda hallon och blåbär. Mums! Och att sitta i solen och äta det i linne gjorde det inte mindre mumsigt. By the way kokar ni era frysta bär? Pratades ju en del om det för ett tag sedan men inte nu längre. Eller var det ett specifikt parti utav bär? Nåja idag tog jag inga chanser men vem orkar göra detta i längden...

Du måste testa detta. Funkar bra som frukost också och du kan ju tex hacka ner lite nötter för crunch.

Kycklingpaj it is!

Igår så pysslade jag lite med min nya hobby - matlagning :-) Hade tiden att laga matpaj på Blending Bliss mixen som var tänkt till i fredags. Tänkte det blir perfekt lunchmat efter dagens kettlebellspass samt till matlådor kommande vecka. Till mixen behövdes mjölk (eller vatten), smör, ägg och riven ost. Man kan smaksätta med olika kryddor. Själv kände jag mig modig som slängde ner sesamfrö och gurkmeja.
Väldigt enkelt att få ihopa mixen även om det kan kännas som många steg när man tittar på receptet på baksidan utav förpackningen. Men det var bara typ: värm mjölk och smör, rör ihop med ägg, ost samt mixen. Vila i 10 minuter. Sen stod det att man skulle kavla mellan bakplåtspapper. Då jag vet att mitt tålamod är lika med noll för sådana saker så tog jag bara degen och tryckte ut i formar. Gick lika bra tycker jag :-)
Sen fattade jag inte en instruktion så jag skippade den. Inte affärskritisk som man säger men efteråt så I get the point... Det var att man skulle sätta folie i kantern…