Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj 27, 2013

Förbättringsfasen...

Ikväll så infann jag mig på Itrim Lund för gruppträff 11 stod på schemat. So far har jag 100% närvaro och det tänker jag fortsätta med! Vi fick reda på att nu from nummer 11 så är vi i förbättringsfasen. Jojomensan där ser man :-) Som alltid väldigt trevligt att träffa min grupp och att vi delar med oss. Jag känner mig alltid lite stärkt efter dessa träffarna och har alltid något att fundera på dvs enbart nyttigt för mig!
Idag pratade vi om goda vanor och hur man ska uppnå och behålla dem. Inte alltid det lättaste men helt klart värt det. Tydligen visar forskning att för att få resultat så gäller detta: daglig motion 60 min, minska kcal/fettintag, frukost, regelbundna måltider, regelbundna vägningar, små (inte stora) återfall. Likaså att det tar 1-5 år att förändra ett beteende dsv det tar tid och man måste ha tålamod.
Andra tips var att tänka på sina matinköp tex veckoplanera sin mat och veckohandla, rensa ut skåpen hemma på onyttigheter, bara köpa hem nyttigheter, inte handla hungr…

Yes jag är bokad!

Så kunde man äntligen boka sin plats till Actic Training Day nästa torsdag. Gissa vem som hängde på låset? Jajamensan denna tom så tidigt att anmälningslistan inte var utprintad. Först på listan och inget kö att välja pass. Måtte jag nu bara valt rätt i all hast... 
Vad jag valde? Jo kl 9.00 starta jag med ATC Kondition/styrka pass, kl 10.30 Puls och efter det lunch med föreläsning. Eftermiddagen bidde det kl 13.30 Nordic Walking Hardcore och till sist 15.00 Yoga. Nä ingen löpning eller cykel. Och jo bootcamp lockade men hör och häpnad jag priade yogan :-)
Ni följer väl med på äventyret?

Kan äta mycket...

Senaste insikten är om jag väljer hälsosamma alternativ så kan jag äta rätt mycket mer under en dag. Yepp korv med bröd är gott men jisses vad kalorier. Plus inte så bra för mig och mättande. Om jag istället väljer en stor omelett så kan jag även käka keso med färska bär och mandlar och har ändå utrymme för mer! Good news för en bloggerska :-)

Intressant att mer tomma kalorier leder till ännu fler tomma. Så är det för mig i alla fall att jag blir hungrigare av onyttigheter. Till exempel macka mättar kanske 1 timme medans omelett eller gröt kan hålla mig nöjd i 3... Pommes är himmelens gott men egentligen inte dvs fett/salt gillas men inte riktigt gammal frityrolja om du förstår vad jag menar. Massa tomma kalorier som inte ger kroppen bränsle och snart är jag hungrig igen. Berg utav grönsaker och tex en klick ris gillas bättre utav magen och jag är nöjdare.

Denna insikten hjälper min motivation mycket just nu. Om jag planerar mina mål, äter regelbundet, väljer bra och mättande alternat…