Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juni 12, 2013

Det där med procenten...

Tjoho vilken spännnade Biggest Loser grand final igår. Jag hejade som tusan på Emma som varit min favorit genom hela programmet. By the way Emma är en B.A.B.Y som jag!!! Men självklart är Simon en värdig vinnare. Detta har helt klart varit den bästa svenska säsongen tycker jag vad det gäller allt. Upplägg, tränare, Kristin och deltagarna!!!

Gårdagens final fick mig också att fundera på det där med procenten. Dels att grymma Emma och Simon låg så nära att ynka 0,4% skilde dem åt. Eller fantastiska Jose som halverat sin kroppsvikt. Då var jag tvungen att räkna på min egna procent :-) Sedan starten 2008 att jag gått ner 36% utav min kroppsvikt. Wow nu blev jag liksom impad av mig själv :-)

Så mellan dessa bilderna så är skillnaden 36% i kroppsvikt. När jag når min målvikt på 70 kilo så kommer den siffran visa 40%. Visserligen har det tagit några (eller jäkligt många...) fler månader än BL deltagarna men jisses detta är ju också något att vara stolt över Jensen! Så nu tuffar ångloket vidar…

Jag är en fjäril!

Fick en länk messad igår från Jenny och den ledde mig till texten nedan. Så SANT!!!

"Förändring kan vara jobbig. Förändring kan göra ont. Förändring kan vara fantastisk. Jag är för ändring, inte för sakens egen skull, utan för att den i de allra flesta fall är precis som den ska, och för att den – faktiskt – är oundviklig. Ju mer man kämpar emot, desto mer ”pockar den på” och desto mer energi går åt till att ”genomlida” den.

Den bästa bilden och metaforen för förändring tycker jag är fjärilen – som går från larv, till puppa och sen till en vacker fjäril. Det är oftast en tuff process för fjärilen att ta sig ur puppan, och parallellerna till förändringsprocesser är många. Vi vill gärna att förändringen ska gå fort, vara smärtfri och innebära så lite ansträngning som möjligt. Hm, så är det ju nästan aldrig. De allra viktigaste förändringarna vi har genomgått, har ofta inneburit många och långa frustrationsfyllda stunder. Då kan det vara trösterikt att påminna sig om den förändrings…