Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juli 20, 2013

Man kan jaga steg överallt...

Som skrivet styr man inte sin egen tid och vet knappt vart man ska stanna på nästa stopp gäller det att samla steg överallt. Ute i hotellparken innan frukost, på hängbroar över laxvatten, på parkeringar i hela landen eller i en slottsmiljö. Och jag är övertygad om att eftersom jag tagit varje tillfälle till att röra mig och undvikit att sitta i onödan som svanskotan mår så bra som den gör. Så mission accomplished för varje dag visade räknaren på över 10 000 steg och det är jag väldans nöjd med! 


Mysigaste på resan

Den mysigaste stunden förutom afternoon teet var helt klart när vi besökte en fårfarm mitt i the Highlands. Roligt att se hur skickliga vallhundarna var men lite synd om fåren tyckte jag allt. Men absolut mysigaste var att gosa med valparna. Om ni inte visste det så ÄLSKAR jag hundar. Maken brukar säga att det är tur att jag inte jobbar på ett dog shelter för då hade vi snart haft alla hundarna hemma och jag hade blivit känd som the crazy dog lady... Fårfarmare Neil med en del utav sin flock. Äldsta hunden var 11 år och yngsta som vart med ute var 12 veckor men han busade mest runt :-) 
Här är han i en stare down med ett lamm
Jag fick mata lamm - jisses vad de är starka och det var en dragkamp om flaskan 
En så sött valp på 6 veckor som satt i min famn länge innan jag fick lämna till en annan medresenär som var gose-sugen 
Men lilla Scotty på 2 veckor släppte jag inte förrän jag var så illa tvungen. Hen somnade tom med hos mig.


Se så liten! 
Blev lite busy ett tag då en av de vuxna …

Shoppingskörden från Skottland!

Vi börjar väl med det viktigaste eller hur? När man åker på semester så måste man ju shoppa och denna resan vart inget undantag. Började starkt med te... bland annat tistelte och ljungte som fanns i alla souvenirbutiken och som sann turist handlar man ju. Och till te måste man ju ha en temugg med Nessie-tema plus lite mer spännande te och russin (av någon anledning - var väl hungrig eller nåt) från M&S (en av mina favoritbutiker att bara gå runt och titta på det oerhört stora utbudet utav färdigmat).

I storstaden Edinburgh så var jag ju tvungen att besöka Jenners som är Skottlands äldsta shoppingställe från 1838 och har legat i samma hus sedan 1895. Lite äldre än Ullared... Väldigt annorlunda och svårt att hitta men jag kan fynda överallt. Okej glömde att fynda a la reafynd men har eftersökt en ny väska och plånbok då den sistnämnda börjar bli sliten. Samt att vardagsväskan allmänt kallat svarta hålet för den slukar allt och gömmer det börjar trötta ut mig. Och voila det bidde en …

Home sweet home!

Visst är det jättekul att åka på äventyr och vi har haft en fantastisk resa i Skottland men inget slår hemma. Maken och jag kom hem igår eftermiddag och njutit av varenda sekund. Att bara vara vi två och inte en stor grupp som ska äta eller sightsee:a. Och att inte ha en tid att passa (idag i alla fall) och kan välja själv när vi äter och vad.

Även om denna resan har varit hyfsad fylld med egen tid så är ju konceptet att: frukosten serveras vid en specifik tid vid specifika bord, du umgås i gruppen i 10 dagar (en utmaning för denna bloggerskan...), bussens tider måste passas, de flesta middagarna har ätits med gruppen och då har vi fått ett urval utav 3 förrätter, varmrätter och efterrätter på en del ställe (generöst för att vara en sådan här bussresa). Inget kylskåp/minibar på rummet, de flesta mataffärerna stängda när du är framme och du "ransonerar" vätskeintaget för du vet inte när nästa pit stop är. Plus inga hotell med gym och du sitter mycket i bussen.

En utmaning uta…