Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juli 31, 2013

Apropå mat

Idag tog jag bilen till jobb för jag skulle inom Coop på vägen hem. Behövde dels lite mat till vardags men också för att vi ska grilla med föräldrarna i helgen. Helgens meny blir: köttiga korvar, falsk potatissallad, blandad sallad, lite tillbehör, lakritspannacotta till efterrätt och frukt samt parmesanchips till snacks. Tänkte blogga mer om det de kommande dagarna dock.
Eftersom dagens kettlebellspass blev inställt (tydligen flera pass på Studio S i Hjärup som fick ställas in pga för få deltagare - inte så konstigt i dessa tider) så fick jag lite tid över. Tjoho matlådedags blev det då för jag hade köpt frysta torskfiler och grönsaker som jag planerat att fixa de kommande dagarna. Varför inte idag så har jag lunchlådor imorgon och på fredag tänkte denna då? Sagt och gjort.
På med ugnen, släng ner torskfilerna i en ugnsform på med lite spännande krydda, hacka lite olika grönsaker och ner med dem i en braspanna - tjoff in i ugnen. Tog inte många minuter och sedan fixar det ju sig sjä…

Mat är underbart gott!

Alltså något har verkligen hänt med mina smaklökar detta året eller kanske snarare inställning till mat. Och kanske de där 12 veckorna på nästan enbart matersättningar flippade om kopplingarna så min hjärna lärde sig att uppskatta the real thing :-) Plus att jag gjorde ett medvetet val - matlagning är min hobby punkt slut.

Numera tycker jag att varenda maträtt jag äter är det godaste jag ätit. Maken börjar bli lite trött på mig för efter varje tugga kommer det - åh detta är så gott, god mat detta, så gott, världens godaste... Men även han säger att mina matkonster är på en ny nivå och han uppskattar verkligen också min nya hobby :-)

Och till exempel igår när jag åt grillade kycklingrester för tredje dagen på raken med sallad, rödbetor och chipotlesås till lunch så ojade jag mig för mina kollegor att detta är så gott. Och jag menar det verkligen!!! Tidigare så uppskattade jag inte "rena smaker" eller nya smakkombinationer. Nej jag är en sådan person som alltid beställde samma…