Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 2, 2013

Dagens insikt - jag har hittat hem!

En reflektion jag har haft den senaste tiden är att jag har hitta hem i viktminskningsträsket eller snarare "matochträningsomfunkarförTina"-världen. Jag har liksom hittat mitt facit och framför allt accepterat (finally tog ju bara några år..) att det är kosten som gör den stora skillnaden på kroppen. Jovisst träning is the shit och jag älskar det men om den där stålplattan ska visa neråt på skalan då gäller det att sköta maten.

För första gången i mitt liv lyssnar jag på mig själv och mina egna råd. Jag litar på att jag vet vad som är bäst för mig. Jag känner min kropp och knopp. Men framförallt jag jobbar med det mentala för att reda ut vissa tankar/rutiner/vanor/snurrigheter/uppfattningar eller vad det nu kan vara. Plus jag fokuserar på mig och inte alla andra. Hur kan jag må bättre, hur kan jag reagerar i den situationen, vad kan jag säga/eller inte säga, vad kan jag göra idag för att nå mitt mål, varför är det viktigt för mig att nå målet, vad händer sedan etc.

Jag skipp…

Utlovade recept

Igår på Instagram så la jag upp bilder på gårdagens kökskonster. Okej inte på de kokta äggen eller mera torsk utan på finliret. Ikväll och imorgon får vi ju fint besök och då gäller det att bjuda på något gott. Därför förberedde jag en del igår efter gruppträffen på Itrim. Bland annat gjorde jag "Falsk potatissallad" på zucchini och "Lakritspannacotta". Klicka på respektive så kommer du direkt till recepten.

Zucchinisalladen gjorde jag en hel del ifjol sommar (tror det ligger på bloggen) och alla vi bjöd på mumsade i sig för fullt. Den är fräsch och krämig. Anledning till zucchini istället för potatis är att om man vill hålla igen lite på kolhydraterna (Z=3,0 gr per 100 gr, P=16,1 gr per 100 gr). Eller så kan man bara strunta i det och äta den för att den är jättegod, hemlagad och utan konstigheter :-)

Pannacottan skippar jag ikväll för jag har laddat med mumsiga körsbär till mig! Maken däremot kommer nog äta så det tryter ur öronen. Han älskar nämligen lakrits och…