Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 4, 2013

Veckans status - 4 veckor kvar!

Måndag
Steg: 10580, 7,935 km, 299,9 kcal.
Träning: 50 min cykling (premiär till jobbet - skönt men svettigt och de där bugsen plus regn på hemvägen men så lätt ger jag inte upp. Dock kommer det ju bli bilen vissa dagar då jag tex ska handla).
Kost: 1659 kcal - kycklingsallad på rester och kycklingrester på kvällen...
Sömn: Kom i säng i tid på söndagen men för varmt... Sov hyfsat dock men när kl ringde 06 så ställdes den om till 07 och crosstrainern förträngdes :-)

Tisdag
Steg: 10439, 7,829 km, 291,4 kcal.
Träning: 50 min cykling, 1h styrka på Itrim.
Kost: 1553 kcal - nästan en repris på gårdagen då det fanns mer rester men det bidde även varma mackor med en stor fräsch sallad till. Förr i tiden hade det bara varit en massa varma mackor på tallriken och inget grönt nu tvärtom. Det vart jättegott som all mat är nu för tiden!!!
Sömn: Kom i säng och sov gott!

Onsdag
Steg: 10871, 8,153 km, 316,7 kcal.
Träning: Körde till jobb då jag skulle handla efteråt. Kettlebells inställd så jag lagade m…

Tugga, tugga, tugga!

Hmm just nu är jag sugen på allt precis som käkarna vill bara tugga :-) Tog lite utav Lottas fröknäcke med bregott och ost som var del utav min planerade mellis lite senare idag. Men jag tror att idag är bara en sådan dag då jag är lite extra sugen. Så nu försöker jag sysselsätta mig här istället och skriva om mat samtidigt som jag hinkar te :-)

I fredags så vart min mamma, lillebror och mammas sambo här på middag. Och igår vart makens föräldrar här på middag. Inte alltid så lätt att samordna allas kalendrar så denna gången fick det bli så här. Men för att göra det så enkelt som möjligt var menyn densamma. Så i torsdagskväll lagade jag den "falska potatissalladen" och lakritspannacottan som skulle vara efterrätten. Valde den efterrätten då maken älskar lakrits men också för att det är en som inte frestar mig. Bra där liksom med två flugor i en smäll!

Till detta serverade jag en matig sallad, olika senapssorter och en mängd med olika korvar. Själv testade jag kycklingkorv frå…

Det är så här det börjar...

... man* börjar leka med tanken att börja cykla till jobb för att få lite mer frisk luft, ben- och konditionsträning och det är ju ändå rätt nära. Man startar så smått med cykelutflykter på semester och så börjar man utveckla tanken. Man kör igång och säger inga måste utan bara en kul grej. När två dagar har gått investerar man i en rosa cykelhjälm - gäller ju att vara säker liksom. Och efter tre dagar inser man att man svettas som en gnu av minsta rörelse och lägger om hela träningsschemat efter cyklandet. Dag 4 travar man in i värsta cykelaffären och köper glasögon så att ögonen inte ska rinna så mascaran sitter i urringningen. Ärligt talat vågar jag fortsätta detta cykeläventyr eller kommer det ta en månad innan jag är kittad från knopp till tå och ber maken om en racer i julklapp? Med vänliga hälsningar från en nervös nybliven cykelpendlare.


Ser inte klok ut men vill inte ha några ursäkter utan bara praktiska lösningar! 
*man ska läsas lika med bloggerskan Jensen