Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 6, 2013

Jobbigaste cykeldagen!

Idag ifrågasatte jag min mentala status att börja cykla till jobb nästan för varje trampetag. Motvind både till och från jobb. Massa bugs ute. Varmt och kvavt som tusan så svetten rann och rann. Bönderna som skördat så luften fylld med grejer som gör att ögon och näsa kliar samt lungorna bränner. Öm rumpa efter extra mycket cykling igår. Stumma ben efter tabata-pass två dagar på raken. Och största lärdomen - nyfriserat underrede på bloggerskan och en varm och svettig cykelsadel är inte en ultimat kombo if you know what I mean :-)

Hur ska en kropp se ut egentligen?

Något jag funderar mycket på är hur ser en kvinnokropp ut egentligen? Och då menar jag inte vad som anses vara vackert, estetiskt, om man är smal eller tjock eller muskulös. Eller hur "man borde se ut". Utan mer från ett anatomiskt perspektiv. Exempel är var börjar och slutar en biceps? Jaha ska midjan gå in så och sedan kommer höftens rundning? Hur ser en lårmuskel ut? Och mer utifrån funktion - jaha som om man har denna storleken på en kroppsdel då har man denna rörligheten. Det är lite aha-upplevelser både till höger och vänster.

Jag kan i ärlighetens namn säga att det är först nu som jag verkligen tittar på min egna kropp i spegeln. Och då menar jag tittar/ser/kollar och inte en snabb glimt i förbi språng eller i dagens outfit. Tro nu inte heller att jag står naken i flera timmar och kollar in mig själv :-) Men i alla år har jag kollat men egentligen inte sett. Jag har total ignorerat min kropps utseende och funktion men även hur den känns. Både på gott och ont för utan …