Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september 18, 2013

Dagens "må bra"

Tacksam för/saker som fått mig att må bra och bli glad under dagen:
Frida på iKLINIK även om bankandet på hälen imorse kändes rejält. Heja hälen nu läker vi!!!Att jag stötte på kusin Emma på lunchpromenixen - hej Emma!Spining på Gerdahallen med Rebeca. Dock mest att träffa R och inte så mycket spinningen tyvärr utav olika anledning. Men jag svettades lite och kroppen värmdes upp :-)4Good eventet där inspirerande föredrag utav 4 coola tjejer har fått mig att må bra och bli glad!Upptäckten utav Salads & Smoothies Ceasarsallad. Hmm kommer nog bli stamkund när de öppnar i Lund. Vad har du gjort idag som fått dig att må bra eller bli glad? Något du är tacksam för?

Jag vill lära mig mer!

Jag har funderat en tid på att jag skulle vilja lära mig mer om matlagning. Ja alltså jag är ju en hyfsad köksa och har lite koll. Men jag vill mera och häromdagen hittade jag massa kurser i matlagning som jag skulle vilja gå. Dels för att få inspiration men också dels för jag vill få mer kunskap tex om olika köttbitar. Man har ju hört namnen men vart sjutton sitter dem på kossan liksom och vad används dem till?

Jag kollade främst i Malmö och Lund eftersom det är enklast för mig men det fanns massor. Kolla här: http://www.sv.se/sv/Amnesomraden/Mat-och-dryck/. Det som jag tyckte vart spännande är att lärarna kommer oftast från den regionen där maten kommer ifrån. Man får helt enkelt lära sig från någon som kan känns det som. Jag hittade bl.a. en kurs med indisk mat, en kurs med siciliansk mat, en kurs med thailändsk mat, en kurs med svensk husmanskost, och en kurs med medelhavets mat.

Just nu får jag inte riktigt in det i schemat eftersom många av dem går på måndagar eller tisdagar. De…