Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september 30, 2013

Dagens "må bra"

Tacksam för/saker som fått mig att må bra och bli glad under dagen:
Grötfrukost med tända ljus där jag filosofierade över min Bucket listGemensam cykeltur in till Lund med maken imorseGod hemmalagad lax till lunch och premiär för en clementin minsannAlla som jag möte på stan som inte röker...Min speed på dagens lunchpromenadAtt jag listat ut hur Podcastar funkar på min mobil och har lyssnat på en för första gången. Tänkte göra detta på lunchpromenaderna för att få lite ny inspiration då jag tröttnat på mentala skivan.Gruppträffen på Itrim - alltid fylld utav hopp och energi efter våra träffar!Och igår glömde jag ju att jag hoppade på ett ben på uppvärmningen trots en första tanke att nej det kan jag inte. Nähä och varför inte det Jensen? Prova - tjoho jag kunde. Plus jag gjorde knäböj med riktiga skutt till upphopp. Good stuff! Vad har du gjort idag som fått dig att må bra eller bli glad? Något du är tacksam för?


Nya frukostvanor!

Har länge känt att jag en lust att förbättra mina frukostvanor men liksom inte kommit till skott. Har varit lite klurigt hur jag ska fördela energikonsumtionen under dagen när jag faktiskt vill ha koll på vikten. Nej just nu är inte huvudfokusen att gå ner men jag vill fasiken inte gå upp. Samtidigt vill jag ge kroppen bästa möjliga förutsättning och komma i från matersättningar.

Ett tag nu har jag ätit frukost på jobb och kommit in i bra rutiner. Till exempel att oftast inte slänga i mig något framför datorn utan sitta ner med kollegorna. Dock har det blivit en Nutrilett shake och ett ägg vilket har mättat hyfsat men blev uttjatat. Likaså vill få in mer "riktig" mat som jag skrev men inte alltid det enklaste om kalorierna ska hållas ner.

Plus just det där med matval och risken att tjata samma sak. Nej vill undvika bröd till frukost (i alla fall inget som jag bör äta varje dag...), blir oftast kvarg/keso med bär/nötter till mellis och då vill jag inte tjata det till frukost …