Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 5, 2013

Dagens "må bra"

Tacksam för/saker som fått mig att må bra och bli glad under dagen:
Mysig frukost tillsammans med maken vid köksbordet med tända ljusReflektion och att skriva av sig här i bloggen om senaste sockeräventyret..Kollat igenom gamla och nya foto och funderat mycket!Att jag fortsätter jobba med knoppen!Att jag är hyfsat feberfri idag men känner att kroppen behöver vila. Fortfarande trånga luftrör så ingen Lomma utmaning imorgon trots halvlekstest.Fast det har krympit lite i kroppen så har jag inte gjort en enda knopp. Bara hängt i soffan hela dagen. Inte jagat steg, inte tränat, inte vägt mat, inte skrivit in mat, inte planerat mat, inte städat och rensat garderoben, inte planerat nästa helgs fest, inte...Jag har inte ätit SOCKER! Vad har du gjort idag som fått dig att må bra eller bli glad? Något du är tacksam för?

Motivationen just nu!

Våren/sommaren 2005 vägde jag som mest. Ingen aning i antal kilo men en del fler än de där 117 kilo som jag räknar som min "startvikt" januari 2008. I februari 2005 gick min älskade pappa bort väldigt hastigt i en hjärtattack. Månaderna efteråt är en dimma men det jag vet är att jag åt, åt, åt... De första bilderna nedan är från de månaderna. 
I början på 2006 gick jag ner en del kilo inför makens och mitt bröllop men jag vet fortfarande inte den egentliga startvikten och det är ändå inte relevant. För det är inte alla kilon hit eller dit. Det som slår mig mest är mina ögon och brist på glädje 2005 jämfört med de senare bilderna från i år. Aldrig mer ska jag må så dåligt! Inte sagt att livet inte drabbar en ibland på olika sätt och ett socker-snedsteg gör inte att alla kilon kommer tillbaka. Men att välja livet och att prioritera min hälsa det är mitt val! Punkt!
Från 2005 - inte så smickrande men sanningen!


Från detta året dvs 2013!


Är det skillnad Jensen?

Jag skriver inte detta för att få en massa kommentarer (även om det goes with the territory) i någon riktning. Varken som hejarop eller pekpinnar om hur jag borde göra. Jag vet mycket väl hur jag ska äta och vad jag ska undvika... Det är inte kunskapen som saknas utan vi pratar om att hantera ett beroende. Denna bloggen är min dagbok. Det var ju faktiskt så det började med typ 0 läsare för att kunna följa min egna utveckling från de där 117 kilona (och då vägde jag mig inte ens när jag var som tyngst men det vill jag inte tänka på nu) med start i januari 2008. Idag är formatet detsamma men kanske lite fler som kikar in...

Självklart skriver jag inte om allt i mitt privatliv här för det är inte relevant. Dock vill jag vara "brutalt" ärlig med vad som händer under min hälsoresa. Jag vill inte bara skriva om det good stuff även om jag gör mitt bästa att förmedla positiv energi för det får mig själv att må bättre. Att sitta här och bara vara negativ tjänar inget ting till för då…

Gårdagens "må bra"

Hmm däckade i sängen i feberfrossa innan jag hann med detta inlägget igår men här kommer det :-)

Tacksam för/saker som fått mig att må bra och bli glad under dagen:
Att jag lyssnade på min kropp och gick hem från jobbDagens middagslurMitt nyinköpta smultronteMakens ompysslande och att han köpt lampor till min cykel så jag ska synas och se bättre nu när det blir mörkare - han är bäst!!!Varm kanelbulle med kall mjölk fast egentligen inte... Vad har du gjort idag som fått dig att må bra eller bli glad? Något du är tacksam för?