Fortsätt till huvudinnehåll

41-års kris light?

Sedan i lördags eller egentligen fredags har jag varit lite deppig med en topp i söndags. Nedstämd, ledsen, sur, trött och bara allmänt inte på banan. Trodde först det var 41-års kris light. Så där lite effektivt att riva av det på en helg liksom... Men när jag började analysera det hela kom jag fram till att det vara snarare "snart målgång och du har inte en jävla chans in hell att ens komma i närheten" depp.

I fredags vägde jag ju in mig och jag tyckte att nu jäklar kommer det smälla till åt rätt håll. Tränat som tusan, gått mina steg och skött maten. Inte rört något extra och hade en suveränt lagom julafton. Nähä då går denna upp så jag kommer över 78 kilos strecket och maken som ätit massor och inte tränat går ner. Blir så j¤%a trött. Har dock blivit väldigt mycket bättre på att hantera vågen så jag kastar mig i alla fall inte över allt socker i min närhet när det krisar. Pluspoäng där!

Lite kvinnliga månatliga hormoner på det, födelsedag där man blir ett år äldre, baksmälla efter 2 glas vin och hjärnspöken kan ju få vilken annan kvinna ostabil :-) Trodde jag. Men sen under gruppträffen på Itrim i måndagskväll så kom jag på det. Jag var deppig för att den 3:de januari skulle ju jag gå i "mål" på min lägsta botten notering som jag varit så himla nära. I början på december låg jag ju på 74 kilo. Sedan kom en förkylning emellan och julen. Helt plötsligt kändes det som jag var MIL ifrån målet...

Självklart är ju inte det fallet men ibland får man ju deppa ihop lite när man tycker att världen motarbetar en :-) Eller som maken sa - du var "värd ett bättre resultat" som du har kämpat. Och ja det var jag faktiskt men det är kroppen som bestämmer när den vill släppa kilona och inte huvudet. Fast jag tyckte (tycker) att jag har varit så himla strong nu under december och skött mig efter bästa förmåga. Tror det har tagit mer energi än jag trott att stå emot alla frestelser så jag kanske vart lite extra skör just nu och deppade ihop.

Men jag bestämde mig på söndagkväll att nä imorgon när jag vaknar ska jag vara pigg och glad. Hjälper alltid att bestämma sig och att fake it until you make it. Jag kräkte ur mig lite till coach Therese och på gruppträffen i måndags. Ältat lite med maken och skriver nu av mig här. Så nu börjar den där offerkoftan klia i armarna och jag har börjat knäppa upp knapparna. För nähä buhu jag kommer inte sätta något rekord imorgon, midjemåttet är fluffigt, förkyld igen (tacken för att hälsa på sjukhuset men det var det värt) och jag är lite av banan.

So what get over it och ta nya tag!!! I helgen är det lösgodis planerat sedan länge för att sedan på måndag ska jag upp på banan igen. Och en vacker dag kommer jag kunna rapportera här att jag slagit världsrekord :-) Heja mig!!!

Kommentarer

 1. Hej dig!!! Du har ju slagit rekord. Var stolt över dig.
  Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Margaretha för du alltid peppar!!! Kram!

   Radera
 2. Tina, det är inte många jag vet som kan göra en deppig situation rolig, för det gör du. Underbart! :) Rekord eller ej, du har ju bestigit berg detta året! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker Nellie :-) Tack för ditt pepp!!! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…