Fortsätt till huvudinnehåll

Elins hälsolåda

Maken och jag ska testa något nytt vad det gäller mat nästa vecka. Vi har tidigare diskutera matkasse men kommit fram till att det inte passar oss av olika skäl. Såsom ibland är vi lata och hade struntat i att laga maten men haft dåligt samvete över mat som blir dålig i kylen. Eller att vi vill inte beställa för en helt familj. Eller hur kan vi få det hemkört till Hjärup. Eller vi vill inte binda upp oss i månader när vi inte vet hur nästa vecka ser ut. Eller vi vill ha nyttigare alternativ där vi själv kan välja kolhydraterna. Eller ännu hellre kan någon annan laga maten till oss och helst av så schyssta råvaror som möjligt och utan strunt.

Nu har vi kanske hittat vårt alternativ som måste testas! Nämligen Johan Ps "Elins hälsolåda". 3 färdiglagade rätter per vecka, inga tillsatser utan good stuff, maten är färdig att värma i ugn eller micro, vi behöver bara fixa eventuella tillbehör som ris, maten går att frysa in i fall vi skulle missa en dag och vi förbinder oss bara per vecka vilket passar oss väldigt bra tex om man inte skulle gilla rätterna eller skulle åka bort etc. Menyn för nästa vecka (som är startveckan) är: Fisk- och skaldjursragu med ratatouille, Grillad kycklingfilé med ungsbakade rotfrukter och tzatziki samt Örtbakad fläskfile med timjanssky och svamp. Mums!

Om du är nyfiken läs mer på länken däruppe och här kommer lite mer info från deras hemsida: "En hälsosam matlåda med maträtter framtagna i samarbete med hälsocoach Elin Vesterskov. Elins hälsolåda består av färdiglagade sunda och nyttiga rätter för oss som vill ha rätt näring av bästa kvalitet. Måltiderna är välbalanserade avseende protein, kolhydrater och fett. Elin Vesterskov driver Lomma Kiropraktor klinik & hälsa. Hon är kostrådgivare och personlig tränare."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…