Fortsätt till huvudinnehåll

Elins hälsolåda

Maken och jag ska testa något nytt vad det gäller mat nästa vecka. Vi har tidigare diskutera matkasse men kommit fram till att det inte passar oss av olika skäl. Såsom ibland är vi lata och hade struntat i att laga maten men haft dåligt samvete över mat som blir dålig i kylen. Eller att vi vill inte beställa för en helt familj. Eller hur kan vi få det hemkört till Hjärup. Eller vi vill inte binda upp oss i månader när vi inte vet hur nästa vecka ser ut. Eller vi vill ha nyttigare alternativ där vi själv kan välja kolhydraterna. Eller ännu hellre kan någon annan laga maten till oss och helst av så schyssta råvaror som möjligt och utan strunt.

Nu har vi kanske hittat vårt alternativ som måste testas! Nämligen Johan Ps "Elins hälsolåda". 3 färdiglagade rätter per vecka, inga tillsatser utan good stuff, maten är färdig att värma i ugn eller micro, vi behöver bara fixa eventuella tillbehör som ris, maten går att frysa in i fall vi skulle missa en dag och vi förbinder oss bara per vecka vilket passar oss väldigt bra tex om man inte skulle gilla rätterna eller skulle åka bort etc. Menyn för nästa vecka (som är startveckan) är: Fisk- och skaldjursragu med ratatouille, Grillad kycklingfilé med ungsbakade rotfrukter och tzatziki samt Örtbakad fläskfile med timjanssky och svamp. Mums!

Om du är nyfiken läs mer på länken däruppe och här kommer lite mer info från deras hemsida: "En hälsosam matlåda med maträtter framtagna i samarbete med hälsocoach Elin Vesterskov. Elins hälsolåda består av färdiglagade sunda och nyttiga rätter för oss som vill ha rätt näring av bästa kvalitet. Måltiderna är välbalanserade avseende protein, kolhydrater och fett. Elin Vesterskov driver Lomma Kiropraktor klinik & hälsa. Hon är kostrådgivare och personlig tränare."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…