Fortsätt till huvudinnehåll

Hälsodagbok - vecka 1

Lite konstig vecka eftersom 2013 avslutades och 2014 påbörjades. Har inte heller hjälpt att jag varit bottenförkyld sedan i onsdags morse. Feber, huvudvärk och snorig. Ingen energi. Har bara varit utanför huset i fredags för att handla lite mat och idag blev det ett sakta varv runt kvarteret. Men jag ser ljuset för i natt var första natten jag var feberfri. Satsar på att bli frisk lagom till jobbet igen på tisdag. Perfekt planering av en lojal arbetstagare :-)

Oavsett så tycker jag att jag fick ett toppenslut på 2013 med kulig träning i Lomma och glitterträning på Actic. Maken och jag åt myslunch samt fikade på St Jacobs. Gruppträffen på Itrim var nyttig as always. Plus jag fick pyssla om en av mina favoritfarbröder men note to self besök ej smittbärare på sjukhuset. Nästa gång ringer jag eller skickar ett kort :-) Vi hade en jättemysig nyårskväll med god mat och underbart sällskap. Efter det har det mest varit soffan, TV-serier, filmer och snor med följd att min rygg och svanskota is fucked. Jaja hälen har fått vila lite och känns bättre. Och maken och jag har myst och slappat som kanske egentligen är syftet med en ledighet. So it is all good!

Kosten har inte varit något vidare denna veckan och det har blivit mycket socker. Godast var St Jacobs bullar, nötcreme, snusklubba och hemmagjorda "kallademvadduvill" bollar - allt annat kan vi skippa! Kom ihåg det Jensen! Men from imorgon är det sockeravgiftning och sedan sockerfritt fram till midsommar - bara 164 dagar ju! Kommer bli en tuff kommande vecka med avgiftningen och komma in i jobbrutinerna men det fixar sig. Träningen får nog vänta någon dag(ar) till men imorgon hoppas jag på lite mer luft.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…