Fortsätt till huvudinnehåll

Varför så svårt?

Varför tar det alltid emot att komma igång med träningen efter ett uppehåll? När man är i full gång och träning flyter på är det ju inte svårt. Då bara gör man. Varje pass är kanske inte 100 men man gör. Medans jag var förkyld så längtade jag till träningen och planerade en massa vad jag skulle göra. Nu senaste veckan har det varit hit och dit med motivation. Dels är man fluffigare än innan och då är det inte så himla kul att korva sig ner i tajta tights. Dels så har jag varit osäker på om jag inte ändå fortfarande är lite förkyld. Och jag vill inte på en tredje förkylningsrunda så jag tar det lugnt.

Men idag var det dags för ett tabatapass i Lomma. Imorse och på vägen dit så tog det emot :-( JÄTTEMYCKET! Jag ville bara vara hemma på soffelocket och såsa. Tankar som snurrade: Varför träna? Jag är ju en tjockis! Är jag inte lite förkyld i alla fall? Varför ska jag alltid fluffa till mig så fort jag inte rör på mig? Jo okej jag har ju ätit lite sisådär men ändå. Varför ska det alltid vara så svårt? Jag vill att livet ska vara lätt! Jag vill att jag ska bara vakna upp en dag på min målvikt och inte behöva kämpa för det!

But honey I got news för dig! Det är inte lätt, det är inte enkelt, ja vissa dagar är det jättesvårt. Det enda man kan göra är att ta sig upp på den där hästen igen. Nä de första passen tillbaka är inte de kuligaste. Men det är jäkligt gott efteråt! Då är jag i alla fall glad att jag masade mig dit och gjorde det. Även om fluffet skakade lite extra :-) Imorgon ska jag på det igen. Då är det crossfit som gäller. Jättenervös och vill inte men jag ska göra det. För vet du vad? Efteråt när endorfinerna rusar runt i kroppen så kommer denna bloggerskan vara väldans nöjd med sig själv. Och jag är ett träningspass närmare att komma in i flytet igen. Som favoritmärket säger - JUST DO IT!!!

Kommentarer

 1. Du är duktig du!!! Min motivation har saknats sedan jag flyttade. Förstår inte varför det är så svårt. Tänker ofta, att nu skall jag anmäla mig, men..../Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. På det igen Margaretha! Du kan!!!! Kram

   Radera
 2. Oh yeah, du är på gång Tina! Kör på nu. :) Kram

  SvaraRadera
 3. Helt rätt inställställning! Det är inte lätt alla gånger och inte alltid man känner sig bekväm med kroppen men det är just DÅ man ska komma ihåg anledningarna till att man masar sig till träningen gång efter gång och känslan efteråt: JAG KLARADET DET!! För att inte tala om endorfinrusningen (Är själv endorfinjunkie och tycker personligen det är 1000ggr bättre än choklad ;-) )
  Det svåraste är att ta sig till träningen sen brukar det flyta på. Kämpa på gullet, du är otroligt stark och målmedveten. Du kommer klara dina mål med bravur! (hatten av med bug).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för underbart pepp Anonym!!! Helt rätt!!!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…