Fortsätt till huvudinnehåll

Hälsodagbok - vecka 5

En svajig vecka vad det gäller allt ifrån maten, träningen till den dör kroppen. Fast jag tycker ändå jag slutar på topp!

Kosten
Ja vad ska jag säga både bra och mindre bra. Dock är det så himla skönt att känna sig motiverad igen så nu kör jag!

Steg/Frisk luft
Denna veckan fick jag ihop 10000 steg 4 dagar. Helt okej och är mest nöjd med kämpandet att få ihop det på resande fot.

Träning
Var i UK måndag och tisdag så då bidde det ingen träning. I onsdags trodde jag att jag hade en dejt med PT-Katarina men missuppfattat. Fick istället bli en pass på Itrim men det gick ju det med. Efter det tyvärr ingen träning för jag har inte känt mig hundra. Men ingen stress över det träningen försvinner ju inte och jag vill inte bli sjuk. Så vila var veckans tema plus onsdag och torsdag fortsatte jag med kontorsfixande så jag jobbade ju hårt fysiskt!

Må bra
 • Fått svar på cellprovet och allt är ok. Tre år till nästa drabbning...
 • Att jag stod emot grupptrycket och tackade nej till att delta på Vår ruset med jobbkollegorna. Jovisst hade jag kunnat linka runt men jag hatar ju den trängslen. Blir bara irriterad och stressad av att alla ska vänta på mig innan det kan fikas. Dvs inget jag mår bra av så varför då göra det? Börjar jag bli vuxen?
 • En bra sak med de senaste månadernas träningshattande är att hälen fått vila och känns mycket bättre. Kanske typ 15 % smärta kvar utav de 100 jag hade för ett halvår sedan. Bra skit!
 • Veckans jobbresa! Jag fick använda hjärnan och återfick självförtroendet - jag vet vad jag gör och jag är grym på det!
 • Att jag minglade på frukostseminariet istället för att stå med mobilen som så många andra gjorde.
 • Vila vila vila så att ingen tredje förkylning bryter ut och jag hoppas det lyckades
 • Tända ljus
 • Tjejlunch med kollegorna på underbara Röstånga mölla - kan varmt rekommendera ett besök!
 • Att jag hittat tillbaka till min fokus och motivation. Känns kanon och jag är så himla glad!
 • Myshelg med maken och gårdagens fölsefirande i hemmahålan
 • 9 dagar kvar till semestern...
Veckans fråga
Fokus, fokus, fokus!!!

Kul grej
Veckans kärleksspråk bidde danska dvs jeg elsker dig. Tänkte jag fick nog börja hålla koll så betar av språken geografiskt. Plus maken är ju halvdansk :-)

Nästa vecka
Vad händer nästa vecka? Sista hela februariveckan på svensk mark is coming up. Tjejmyset som skulle skett i fredags händer förhoppningsvis imorgon kväll istället. Fixande inför resan. Maken fyller år och det ska ju firas. Förhoppningsvis en lunch eller två med kompisar. Kanske middag hos vänner på lördag. Fotvård hos bästa Anette och så in med lite träning på det. Voila!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…