Fortsätt till huvudinnehåll

Rörliga Tina

Just nu är det inte PT-fredag som gäller utan det kan lika gärna vara PT-tisdag på schemat. PT-Katarina pluggar nämligen till läkare och denna terminen så får vi improvisera lite. Men det är ju inga problem så länge Jensen kommer ihåg vilken dag som gäller :-) Och förra veckan gick ju det mindre bra med det där men igår så klaffade allt.

Fasar alltid lite för dessa passen för som jag har skrivit tidigare de är så himla jobbiga. Det är obekvämt, det gör "ont", det är plågsamt, hela kroppen darrar och varenda liten muskel skriker, hjärnan jobbar för högtryck men knappt en svettdroppe. Sådär som att när jag går därifrån vill jag bara gå hem och vila men egentligen är jag inte trött. Mer mjuk i hela kroppen men slut i rutan.

Fokusen på dessa pass är rörlighet. Något som jag så väl behöver men som jag aldrig blir av att göra själv. I alla fall inte på detta sättet. Perfekt då med en PT som säger till en vad man ska göra och har koll på en! Efter uppvärmning på roddmaskinen så mutar vi in vårt lilla hörn på gymmet. Just nu inte det enklaste så ni kan se på bilden nedan men vi försöker.

Igår körde PT-Katarina hårt med mig och matade på med övning efter övning. Bara att lyda, kvida lite och pusta. Fast samtidigt som jag klagar så är jag jäkligt stolt att jag infinner mig, att jag gör och att vi ser så stora framsteg. Det är grymt! Igår fotade och filmade vi en övning som innan sommaren ifjol vart totalt omöjlig för mig att utföra.

Det gick bara inte. Min kroppen bara spärrades mitt i, det gjorde jätteont i knäna och ja överallt. Plus jag var jätterädd för att våga göra övningen för jag var så rädd att jag skulle trilla och hamna på den där ömma svanskotan. Jag hade inte kontrollen över min kropp utan den var bara klumpig, orörlig och utan balans. Fortfarande en av de övningarna som jag inte älskar precis men idag är jag väldigt stolt. Jisses vad långt jag har kommit!!!

Så här såg det ut i höstas

And this is me now baby!!! Okej inte helt raka ben i stående och lite till kan jag gå ner men jag är så himla stolt!!! Och mattan är min snuttefilt för svansen :-) Skrattar varje gång jag ser blicken jag ger Katarina efteråt...

Och behöver jag påminna mig om fler framsteg så tittar jag här: http://www.butterflytina.com/2013/10/den-dar-rorligheten.html eller här: http://www.butterflytina.com/2013/11/hart-arbete-ger-resultat.html

Kommentarer

  1. Svar
    1. Och jag är stolt - vi är allt ett bra team!!! Och tänk idag 10 *2...

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…