Fortsätt till huvudinnehåll

Don´t quit your day job...

... var makens kommentar när jag kom hem stolt som en tupp med min lilla vårkrans jag fått ihopa på kvällens aktivitet. Va och han ska man vara gift med :-) Fast han bara retas mig för den vart rätt fin ändå. Vad jag varit? Fast följer du mig på Instagram och Facebook vet du redan det. Jo på Hvilans folkhögskola med halva släkten. Eller nej det sistnämnda är en lögn när man har typ 70 kusiner... Japp megastor släkt har denna bloggerskan på båda sidorna arvsanlaget. En talang att yngla av sig som jag dock inte fullföljt själv :-)

Vi var inbjudna utav Julia som är min kusins dotter. Hon är nämligen snart färdig florist och nu skulle vi få praktisera lite. Tillsammans med två av hennes klasskompisar så ledde de oss tanter i arbetet att försöka få ihopa en lika fin vårkrans som de visade upp. Njae resultaten varierade men vi hade många goa skratt under tiden. Plus ett par hot glue incidenter inklusive denna som har en liten öm blåsa på ena pekfingret. Farligt det där med blommor...

Vem är vem? Min bästa gudmor Karin står längst till vänster, bakre raden har vi min kusins sambo Karin som andra person, de tre till höger i bakre raden är min kusin Agneta (blå tröja), min älskade faster Ulla (grön väst) och min kusins fruga Ingela (även mamma till florist Julia). Nedre raden har vi min kusin Marianne till vänster om mig, min fina mamma i blå sticka tröja nästlängst till höger och min kusin Britt längst ut på högerflanken. I sommar ska vi ha släktkalas på pappas sida (som dessa kommer ifrån) så det fotot kan bli intressant att beskriva eller not...

PS! Stolt att jag förberett med ett litet proteinbar i fickan så jag kunde stå emot kladdkakan och chokladbollarna!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…