Fortsätt till huvudinnehåll

Funderar på dessa!

Jag har varit så modig igår och idag. Igår gick jag på mitt första lunchpass i boxen och idag ett helt vanligt crossfit pass dvs inga Intropass längre... Eller jo på söndag men jag utökar repertoaren lite grann :-) Igår var det till min överraskning en team WOD men jag överlevde det också. Även om träningsvärken är grym både från de olika crossfitpassen jag kört och tabatapasset i tisdags. Var inte helt övertygad om jag skulle klara dagens pass men det gick!

Igår handlade passet efter uppvärmning om att öva på pull-ups och sedan skulle vi lyfta 10 000 kilo på 20 minuter tillsammans dvs i ett team. Vi var indelade 2 och 2. Vikten (stång plus viktplattor - valfria vikter) skulle från marken till rakt över huvudet. Det bidde alltså en jäkla massa snatches och frivändningar. Jisses vad svetten lackade men det vart kul. Maj-Britt (som jag teamade med) och jag fick ihop en massa tusen kilo. Sånt kan man också pyssla med på lunchen :-)

Idag stod det knäböj på schemat och sedan en WOD på 15 minuter a la 1 min knäböj, 2 min DU (double unders men jag hoppade vanliga jämfota hopp med repet), 3 min armhävningar, 4 min rygglyft och till sist 5 min pull-ups. Jag fick ihop 376 reps och det är jag himla nöjd med! Plus idag vart jag inte lika nervös. Börjar nog känna mig lite som hemma och att jag fokuserar på mig själv och min utveckling. Dvs skit samma om de andra hoppa double under för jag är så himla glad att jag fått sådan spinn på repet och kan hoppa jämfota nu för tiden!

Dock funderar jag på om jag inte ska investera i sådan här. Eller tror ni att det modet inte funkar i crossfit-världen? Men fasiken mina knä är helt blå och ömma :-)

Fast jag kanske ska go all in?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…