Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 2 - Frestelser...

Jaha det är väl lika bra att ge sig in i hetluften direkt dvs i frestelsernas värld med påskmiddag för släkten. Har fått många kommentarer varför jag inte börjar med PT Online efter påsk. Tror mig det var tanke först men sen tänkte jag till. Jaha så ytterligare en veckas frossa skulle leda till vad? Lika bra att ta tjuren vid hornen och köra på första lediga tid vilket var den 16 april. För det kommer alltid något - födelsedag, gå bort middag, påsk, midsommar, semester osv.

Men tufft idag att gå till bageriet och köpa nybakt surdegsbröd samtidigt som alla kakor skrek TINA! För att inte tala om doften av nybakat bröd i huset eller att skiva upp det och inte ens äta en smula själv. Likadant att förbereda efterrätt så det doftade After eight eller lägga upp godis och choklad i skålar. Och höra hur alla mumsar på och njuter. Plus att laga en massa mat men inte äta den själv.

Fast hallå det har inte gått någon nöd på mig! Gröt med äpple och ägg till frukost, rostbiffssallad till lunch, keso och apelsin till mellis, kyckling till middag plus kvarg med bär som blev min efterrätt och till slut en havremuffin. Då ville helt plötsligt gästerna smaka men hallå jag delar inte med mig! Så fick slänga ihop en till dem att smaka utav och den slank ner utan problem...

Lite fin påskdukning

Maken och jag ville inte köra påskmat så då kom vi på - vi kör retrotema dvs bjuder på det som föräldrarna alltid bjöd på när vi växte upp... Avokado/räkröra till förrätt.

Hawaiikassler med ris och sallad till huvudnummer

Och voila när åt ni päron med After eight sist? Till det vaniljglass och vispad grädde. 

Gottebordet. Resterna utav chokladen och godis fick gästerna med sig som goodie bag!

Fin hjärtelykta i present! 

Och bästa påskägget fyllt med hemmabakat rågbröd och ägg från mammas kollega!

Summering dag 2
Kost: Har sett likadan ut som igår utav bekvämlighet dvs hade förberett allt så jag kunde lägga tiden på att laga mat till gästerna. Imorgon blir det lite nya rätter på menyn bl.a. räkmacka!
Träning: Hemmapass - blev 10 min crosstrainer, 32 min tabata dvs 8 övningar tex knäböj, rygglyft och avslutande med rörlighet med pinnen. 45 minuter senare så vart jag klar!
Steg: 10710 steg jagades det rätt på
Mentalt: Känner mig stark men det är ju början - då är man som mest pepp liksom :-) Plus jag klarade alla frestelser idag!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…