Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 3 - Minus på vågen

Fredagar ska man väga sig och mäta sig för att bokföra resultaten på sajten för PT Online. Efter det kan ens kost- och träningsschema ändras om jag har förstått det hela korrekt. Det får jag nog reda på i första feedbacken nästa vecka. Nåja jag är himla nöjd för vågen visade ner 2,4 kilo på två dagar, 1 cm mindre i midjan och 1 cm mindre runt rumpan.

Nä det är ju inte precis fett som lämnat kroppen utan snarare vatten eftersom jag var så himla duktig på att kolhydratsladda innan med kanelbullar och godis... Men jag är så nöjd med det för det ger ju en extra pepp. Kommer ju definitivt komma invägningar som inte är lika positiva. Det är ju då det gäller att ha peppen kvar och stick with the program. Medgång är enkelt, det är i motgång som ens riktiga färg avslöjas.

Summering dag 3
Kost: God hallonsmoothie till frukost som var perfekt innan träningen. Räkor och ägg till lunch plus kesomellis. Omelett och så en sista omgång rostbiffssallad för denna gången. Men har ytterligare en mellis som väntar :-)
Träning: Tabata i Lomma (65 min) plus cykling dit och hem (45 min).
Steg: Hade 3000 steg på räknaren när batteriet dog. Men lika bra det för jag hade inte tänkt att jaga några steg idag då hälen inte är glad på mig.
Mentalt: Hungrig/låg mot slutet av träningen och på vägen hem. Kanske borde packat ner keson och ätit innan cyklingen men svepte den direkt jag kom innanför dörren. Annars har det funkat bra idag för jag har ju bara behövt fokusera på att fixa maten och vakta soffan. Fast känner också av sockersuget och att abstinens lurar i kulisserna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…