Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 6 - Förändringens vindar

Idag fick jag min första feedback från dietisten Linnea baserat på det jag fyllt i Kostdagboken - måltiderna, kommentarer och mina tankar. Jag fick positivt feedback men helt ärligt hade jag inte förväntat mig något annat (men man vet ju aldrig...). För jag har verkligen gjort mitt bästa för att följa matplanen och att fördela måltiderna bra under dagen. Men jag visste också att förändringar lurade i bakgrunden. Tänkte detta var för bra för att vara sant :-)

Och japp idag ändrades kostplanen och kalorierna drogs ner. Attans jag som tycker jag fick äta så mycket :-) Fast ärligt det får jag fortfarande så inget klagande. Bara att anpassa sig och tänka till. Ändra lite här och lite där så att det funkar med hur dagen ser ut och träningen. Jag fixar detta! Idag har jag ju tuggat i mig havrepannkakor, lax, kyckling, äggmacka samt bananmuffins. Inte illa för att "vara på diet". Men imorgon börjar ju utmaningen med att pyssla ihopa maten med jobb, träning och kvällaktiviteter.

Havrepannkakorna imorse som jag hade problem att avsluta men tänkte att senare idag om jag hade varit hungrig hade jag ångrat mig :-) Men dessa ska jag bara äta igen om jag ska bli riktigt riktigt mätt och kunna stå mig länge.

Förändrade lite i ena hörnet på köksbänken idag också. La in kokböckerna i skåpet och ställde fram paddan. Detta så jag enkelt kan se (slipper släpa datorn fram och tillbaka) vad det är jag ska äta idag och vilken mängd eftersom den ändras dagligen beroende på hur jag planerar dagen. Allt för att underlätta min framgång.

Summering dag 6
Kost: Havrepannkakor till frukost - jisses vilken portion (blev faktiskt för mätt). Annars var all annan mat förberedd förutom min äggmacka till mellis. Så det var bara att väga, mikra och äta. Dock har jag förberett lite till imorgon tex matlådor till jobb och skalat potatis till middagen. Imorgon ska jag fd kräsnast utav kräsnaste göra bönbiffar... Mor trilla inte av stolen :-)
Träning: Hemmaträning 45 min på crosstrainern plus lite rörlighet med pinnen.
Steg: Nya batteri men börjar jaga imorgon. Detta har gjort gott för min häl men har lite frisk luft abstinens :-)
Mentalt: Känner mig stark och sötsuget minskar. Men så har jag heller inte utsatts för några frestelser. Fast mest sporrande just nu förutom att jag får äta mig mätt är minuset på vågen. Dock luktar stekt fläsk VÄLDIGT gott lärde jag mig idag utifrån makens lunch :-)

Kommentarer

  1. Hej! Vad du är inspirerande!! Nu ska jag ta tag i vikt och träning mer strukturerat också. Heja dig! Kram Frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Frida! Va kul att höra! Heja oss!!! Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…