Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 9 - Hej träningsvärken!

Hmm de där armarna som vart lite svåra att använda igår fick sig en ny runda idag. Så jag vågar knappt tänka på hur det ska vara imorgon :-) Känner av träningen i bröstmusklerna också vilket är bra för det var de som tränades igår... Idag blev det mycket rygg och armar. Imorgon står benen i fokus. Massa knäböj och utfall kan det nog enklast sammanfattas med. Tur det är vilodag på lördag!

Fast ingen klagan för det är gött med träningsvärk. Även om det inte det ultimata betyget på om man tränat effektivt så psykologiskt blir det så. Ska bli så spännande, tänkte jag imorse, att se resultatet av dessa veckorna. Fullföljer jag programmet as planned så kommer jag aldrig någonsin ha tränat så tung styrka och ätit så "ren mat" under så lång tid. Vad händer då med min kropp och hälsa...

Summering dag 9
Kost: Allt förberett bara att äta :-) Dock slängde jag om frukosten mot äggmackemellisen för att se om jag blev mindre hungrig efter träningen idag. Yes det funkade!
Träning:  Kört mitt torsdagspass (60 min men går nog fortare när man fått kläm på det) - TUNGT men KULIGT!
Mentalt: Tufft att snusa på choklad igår men hallå jag fick ju äta värsta mellisen istället med blåbär, kvarg och mandel så då blev det lite mer okej. Känner mig stärkt utav det och just nu känns det som inget kan rubba mig. Vet ju att jag är allt eller inget åt båda hållen och nu är det totalt fokus på detta PT Online projektet. Håll alla tummar och tår för att denna motivationen håller hela vägen! It is up to me!

Kommentarer

  1. Jag tycker du gör ett himla bra jobb! Hittar energin och motivationen trots motgångar ibland. Kämpa på!!! /Kajsa

    SvaraRadera
  2. Hejar och tror att du lyckas hålla fast i motivationen - eftersom du bestämmer!;)

    SvaraRadera
  3. Underbart m träningsvärk!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…