Fortsätt till huvudinnehåll

Hälsodagbok - vecka 15

Helt ärligt den tråkigaste veckan detta året tror jag men jag kommer igen!

Kosten
Sammanfattning: skit :-)

Steg/Frisk luft
I början på veckan så blev det inte så mycket stegjagande. Fast torsdag - söndag så har jag fått ihop 10000 per dag.

Träning
Under veckan har det bara blivit tre pass för mån-ons låg jag lågt pga förkylning. Så det bidde 1 PT-pass, 1 tabatapass och 1 hemmapass.

Må bra
 • Middag med fd kollegan Mark i tisdags - många goa skratt!
 • Mysig brunch med släkten idag
 • Träning - speciellt gårdagens tabata-pass
 • Att jag har världens bästa make
 • Allt pepp och stöd jag får genom bloggen - tack alla!
 • Insikter och att jag inte ger upp även om gropen är djup just nu
Veckans fråga
Groparna blir mindre djupare för varje år på min hälsoresa har maken och jag diskuterade denna veckan. Våren 2010 slutade jag helt att träna och åt bara strunt, slutade väga mig - vågen upp 18 kilo på 6 månader. Hösten 2012 fortsatte jag att träna styrketräning men åt strunt, slutade väga mig - vågen upp 12 kilo på 6 månader. Våren 2014 fortsatt med träningen, prioriterar först mat och sedan kommer struntet, bearbetar min tankar och förtränger inte vågen - upp 10 kilo på 6 månader.

Nästa vecka
Lunchdate både måndag och tisdag som jag ser fram emot. Imorgonkväll är det gruppträff på Itrim och vi ska träna tillsammans. Imorgon kl 07 tänkte jag också infinna mig på F&S för att inspektera gymmet inför kommande träningsschema. På onsdag kör jag igång och sen har jag 95 dagar framför mig med PT Online. Nu tar vi det till nästa nivå och jag är redo! PÅSKEN är denna veckan och ska bli skönt med extra ledigt!!!! På skärtorsdag blir det middag för föräldrarna mfl. Annars är tanken att sysselsätta mig med tabata, bokklubbsboken och att fokusera på att sköta maten.

Kommentarer

 1. Vad ärlig och insiktsfull du är! Heja mindre djupa dalar och kom igen - på det bara - ge aldrig upp - du kommer lyckas;)

  Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Emma för din kommentar och pepp! Gjorde mig glad!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…