Fortsätt till huvudinnehåll

Hälsodagbok - vecka 15

Helt ärligt den tråkigaste veckan detta året tror jag men jag kommer igen!

Kosten
Sammanfattning: skit :-)

Steg/Frisk luft
I början på veckan så blev det inte så mycket stegjagande. Fast torsdag - söndag så har jag fått ihop 10000 per dag.

Träning
Under veckan har det bara blivit tre pass för mån-ons låg jag lågt pga förkylning. Så det bidde 1 PT-pass, 1 tabatapass och 1 hemmapass.

Må bra
 • Middag med fd kollegan Mark i tisdags - många goa skratt!
 • Mysig brunch med släkten idag
 • Träning - speciellt gårdagens tabata-pass
 • Att jag har världens bästa make
 • Allt pepp och stöd jag får genom bloggen - tack alla!
 • Insikter och att jag inte ger upp även om gropen är djup just nu
Veckans fråga
Groparna blir mindre djupare för varje år på min hälsoresa har maken och jag diskuterade denna veckan. Våren 2010 slutade jag helt att träna och åt bara strunt, slutade väga mig - vågen upp 18 kilo på 6 månader. Hösten 2012 fortsatte jag att träna styrketräning men åt strunt, slutade väga mig - vågen upp 12 kilo på 6 månader. Våren 2014 fortsatt med träningen, prioriterar först mat och sedan kommer struntet, bearbetar min tankar och förtränger inte vågen - upp 10 kilo på 6 månader.

Nästa vecka
Lunchdate både måndag och tisdag som jag ser fram emot. Imorgonkväll är det gruppträff på Itrim och vi ska träna tillsammans. Imorgon kl 07 tänkte jag också infinna mig på F&S för att inspektera gymmet inför kommande träningsschema. På onsdag kör jag igång och sen har jag 95 dagar framför mig med PT Online. Nu tar vi det till nästa nivå och jag är redo! PÅSKEN är denna veckan och ska bli skönt med extra ledigt!!!! På skärtorsdag blir det middag för föräldrarna mfl. Annars är tanken att sysselsätta mig med tabata, bokklubbsboken och att fokusera på att sköta maten.

Kommentarer

 1. Vad ärlig och insiktsfull du är! Heja mindre djupa dalar och kom igen - på det bara - ge aldrig upp - du kommer lyckas;)

  Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Emma för din kommentar och pepp! Gjorde mig glad!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…