Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 19 - Det är inte alltid lätt!

Ja det har gått över förväntan för mig under dessa dagar jag hittills har kört PT Online via Mammafitness. Men jag var/är så himla laddad och motiverad. Dock betyder ju inte det att det är en dans på rosor eller att det är lätt. Varje dag handlar om val. Val att sköta kosten även om ostbågar lockar, val att sköta träningen fast soffan är skön, val att planera och laga mat fast snabbalternativen är enklare och val att jobba med huvudet (just nu mycket våg/kilo vs kroppsstorlek/muskler) för att lyckas.

Denna helgen har varit tuffast med massa frestelser i form utav pommes, lökringar, beasås, grillade revben, chokladpudding, grädde, ostbågar, choklad, tårta, läsk, godis, maränger, chokladbiskvier och glass. Ja listan kan göras lång :-) Och det är ju inte så att något av detta är förbjudet men om jag vill ha resultat ja då får man göra val. Just nu väljer jag att inte äta allt detta även om det lockar. Tur också att jag har en omgivning som är så otroligt förstående och hejar på. Som inte tar illa upp när jag kommer med mina matlådor. Tack till er!!!

Kost: Matlådor till höger och vänster kan det nog sammanfattas med :-)
Träning: HIIT-passet som är söndagspasset är avklarat. SVETTIGT!!!
Mentalt: Tufft just nu med tankar plus 2 festligheter på raken. Men jag har klarat det och är så jäkla stolt över mig själv!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…