Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 20 - Havrekakor till Justin

Tungt att gå upp imorse för att cykla till gymmet men när jag väl satt på cykeln så gick det ju bra. Likaså att träna. Alltid skönt efteråt när man duschar. Bästa starten på dagen för mig fast det sitter långt inne ibland :-) Har annars varit en helt vanlig dag på jobb men i eftermiddags slog det förbaskade suget till. Jag vet varför och för några veckor sedan hade jag ätit allt jag kommit över. Och ni kan tror tankarna snurrade hit och dit men jag sa till mig själv på skarp - Jensen du rör inget för du fixar detta!!!

När jag kom hem så vart det full fart i köket. Fixade lite lax i ugnen så jag snabbt ska kunna slänga ihop mat vid behov. Efter det på blomkålspizzan till middag från PT Online receptbanken. Lite skeptisk för tidigare recept jag testat på detta har inte varit ätbara. Detta var: mosa kokt blomkål (ca 240 gr - ta bort eventuell vätska), riven mozzarella (1 "bulle"), kryddor och 1 ägg i en smet till en botten, in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter, ta ut och lägg på godsakerna, in igen till osten smält och ät. Okej det är inte pizza och kanske är jag svältfödd på sådant just nu. Fast det blev riktigt gott och ett knep tror jag är att krydda som tusan :-)

Och när ugnen ändå var igång rörde jag ihop havrekakor som ska vara mellanmål. Till en portion så är det två kakor gjorda på ½ banan, ½ msk jordnötssmör och 20 gr havregryn som rörs ihopa till en smet. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper till två kakor och smeta ut i en cirkel. In i ugnen ca 15-20 min på 175 grader. De ska stelna till och få lite färg. När de svalnat så tar du kvarg och rör i lite vaniljpulver (the real stuff som är de svarta kornen - inte vaniljsocker!) smeta på detta på en av kakorna och lägg den andra ovanpå. Tänk en GB sandwich eller oreokaka :-)

Gjorde 3 portioner för tänkte smuggla med två kakor imorgon på Justin Timberlake konserten i Köpenhamn och två kakor på 4Good eventet på onsdag. Gäller att vara förberedd så jag kan motstå hungern och frestelserna. Hoppas de går hyfsat att transportera. Tänkte jag kunde lägga in dem i kylen/frysen lite så de verkligen stelnar till. Annars får jag väl slafsa i mig det bäst jag kan. Så ser du någon på en storbildsskärm från Parken imorgon som har kvarg och havrekaka runt munnen så är det yours truly...

Vill du se bilder från dagen så finns de på Instagram och Facebook. Även Justin kommer i flödet där imorgon :-)

Kost: Testade två nya recept - blomkålspizza och havrekakor. Blev lyckat!
Träning: Jäpp måndagspasset på gymmet med bl.a. marklyft. Cyklat till gymmet, till jobb och hem ca 65 min.
Mentalt: SUGEN men jag vet varför. Fast heja mig för jag föll inte i sockergropen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…