Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 24 - Ass to the grass!

När klockan ringde imorse klockan 06.00 och det ösregna kände inte denna Jensen för att cykla till gymmet. Plus sömnen hade varit lite så med en snarkande maken bredvid sig. Men jag hade inte hjärta att buffa på honom. Så ställde om klockan och tog sovmorgon. Därför väntade gymmet efter jobb idag. Det var inte lätt att få till en yta i grabbhörnan för jisses den tiden är väl the high time att pumpa bicepsen. Men jag gav mig inte och fick till värsta passet!

På fredagar är det bara ben, ben, ben. Vet ni att det är bara ett pass av alla sex som jag inte tränar rumpan och ben. Jisses Olga knows her stuff :-) Idag är det front squats på schemat först. Sedan utfall, höftlyft, step ups, knäböj med rodd och baksida lår. Puh! Så nöjd med min insats idag för att åka till gymmet var nog det sista jag ville göra idag. Men jag gjorde det och vilket pass jag fick till!!! Övar på djupet i mina knäböj och använder visserligen viktskivor under hälarna. Men har kämpat och kämpat, nött och nött och idag bidde det verkligen ass to the grass!!!

Det vill säga nästan nere och doppar rumpan i golvet. Rörlighet till att göra det, låren blivit mindre så det är fysiskt möjligt och den där tekniken börjar sitta. Tjoho sådär en fredag liksom. Problemet var bara att efter de 8 seten (ja du läste rätt...) dvs 64 stycken så var det lite svårt med de där utfallen :-) Även i leg curlen höjde jag med 5 kilo vilket inte är lite. Efter en svettig timme gick jag till omklädningsrummet med darrande ben. Tur det är överkroppen imorgon så försöker jag förtränga de sista övningarna på det passet...

Kost: Back on the program! By the way blomkålspizzan alltså - halleluja!!!
Träning: Fredagspasset avklarat
Mentalt: Trött som jag vet inte vad och lite deppig men motiverad "att sköta mig".

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…