Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 32 - Ogräs och linser

Sov länge idag. Bästa starten på helgen att sova tills man vaknar istället för att väckarklockan skräller i örat. Gjorde hallonpannkakor till mig och maken till frukost. Lika mumsigt och mättande denna lördagen som förra. Plus känns lite lyxigt tycker jag. Vilken start va? Efter det blev det till att röja lite i huset. Har ignorerat det länge nog men nu gick det inte längre. Likaså med ogräset ute i trädgården. Så efter den lyxiga starten så har bloggerskan inte suttit mycket på rumpan idag fast det är vilodag :-)

Dagens lunch i Jenska hushållet (4 port): Lite olja i en kastrull och 2 hackade lökar som steks lite. På med valfria kryddor (jag tog vitpeppar, gurkmeja och lite paprika). Hacka färsk basilika och timjan och släng i. Fräs lite sedan i med kokta linser (ca 1000 gr) och ca 1L buljong. Koka upp och blanda i rostad vitlök. Mixa med stavmixer och häll upp i skålar. Pressa lite färsk citronsaft, ringla lite fin olja och lägg basilika/timjan lite fint på.

By the way rostad vitlök gör i du i ugnen på 200 grader först. 1 klyfta per portion, skalet på. Ha koll för de ska bara få lite färg och inte explodera som min gjorde. Fast lite imponerade så låg skalet på ett håll och en hel vitlök kvar. Tadaa liksom :-) Även om jag blev lite trött på mig själv för jag alltid lyckas. Klumpeduns is my middle name... Typ en timme senare tappade jag ett ägg i golvet som krossades. Ja listan kan göras lång - bara att fråga maken som oftast får komma till min räddning :-)

La upp dessa bilderna på Instagram tidigare idag

Ser lite proffsigt ut... 

Kost: Testade ett nytt recept idag från PT Online - linssoppa. Väldigt lätt att göra och väldans god!
Träning: Räknas städa och rensa ogräs?
Mentalt: Full av energi och bra tankar!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…