Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 36 - Svettig cyklist

Hmm jag känner att nu har fått sådan kläm på cyklingen att jag liksom inte håller igen. När jag började cykelpendla i fjol så var det med "behaglig cykling". Jag tog inte i för mycket för jag ville hushålla på energin plus inte bli så svettig. Men nu är det som något farit i mig. Jag trappar som tusan, susar om folk, vågar ta i ordentligt, känner att jag har starka ben och att lungorna är med mig (för det mesta). Fast nackdelen är ju att svetten forsar. Kan inte ta många tramptag förrän jag känner att det börja porla vid tinningarna :-)

Är ju okej när jag är på väg till gymmet. Bara bra uppvärmning liksom. Och även om jag, när jag cyklar direkt till jobb, byter om och kör en kattatvätt så känner man sig inte fräsch. Luktar ju inte illa men mer att man känner sig lite "solkig". Fast det är så kan jag inte hålla igen. Är som cykelhornen växt ut i pannan och jag bara måste ge allt jag har. Inte hjälper det till att det nu har blivit högsommar typ. Attans vilka i-landsproblem en bloggerska kan ha.

Kost: Tom med matlåda till lunchdaten idag. Tur jag har förstående kompisar.
Träning: Veckans enda pass utan benövningar fast det är tur det för låren är möra idag.
Mentalt: Nervös men laddad... Snälla håll tummarna för mig!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…