Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 36 - Svettig cyklist

Hmm jag känner att nu har fått sådan kläm på cyklingen att jag liksom inte håller igen. När jag började cykelpendla i fjol så var det med "behaglig cykling". Jag tog inte i för mycket för jag ville hushålla på energin plus inte bli så svettig. Men nu är det som något farit i mig. Jag trappar som tusan, susar om folk, vågar ta i ordentligt, känner att jag har starka ben och att lungorna är med mig (för det mesta). Fast nackdelen är ju att svetten forsar. Kan inte ta många tramptag förrän jag känner att det börja porla vid tinningarna :-)

Är ju okej när jag är på väg till gymmet. Bara bra uppvärmning liksom. Och även om jag, när jag cyklar direkt till jobb, byter om och kör en kattatvätt så känner man sig inte fräsch. Luktar ju inte illa men mer att man känner sig lite "solkig". Fast det är så kan jag inte hålla igen. Är som cykelhornen växt ut i pannan och jag bara måste ge allt jag har. Inte hjälper det till att det nu har blivit högsommar typ. Attans vilka i-landsproblem en bloggerska kan ha.

Kost: Tom med matlåda till lunchdaten idag. Tur jag har förstående kompisar.
Träning: Veckans enda pass utan benövningar fast det är tur det för låren är möra idag.
Mentalt: Nervös men laddad... Snälla håll tummarna för mig!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…