Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 38 - Fokus!

Sovit som en kratta i natt för har typ hundra myggbett på höger ben och höger arm från förra natten. Ser inte klok ut och trots att jag nu tagit dubbla dos allergitabletter ett tag så är det stora bölder som kliar som fasiken :-( Därför när klockan ringde kl 06 imorse för att jag skulle cykla till gymmet så ställdes den om snabbt. Prioriterar idag sömnen och kosten så tar en vilodag från träningen.

Det vill säga försökte ignorera kliandet och sova lite till. Cyklade till jobbet så lite träning får jag ju. By the way om 50 dagar åker maken och jag till Frankrike för att cykla i 9 dagar. Så det gäller att öva upp rumpan. Och jag får säga att just nu går cyklingen riktigt bra. Märker att styrketräningen har gjort susen för benen och rumpan ömmar inte så mycket. Det enda smolket är den jäkla allergin så jag ser ut som en clown när jag kommer till jobb men det är smällar man får ta :-)

Denna veckan har ju inte maten gått så galant som tidigare veckor. Därför vill jag idag också lägga lite extra fokus på intaget för att komma upp ur diket och upp på motorvägen igen. Blir en utmaning för idag blir det först utelunch med en kollega för att fira hennes födelsedag. Stadsparks Caféet är planen och jag har kollat menyn och bestämt mig för en räksallad. Ikväll ska vi på middagsäventyr i Malmö.

Nämligen Spökvandring med middag på Rådhuskällaren. Men det blir sen middag för först ska det spökas... Så planen är att kvällsmellisen och middag får byta plats. Så att jag inte är för hungrig och kastar mig över buffèn :-( Vet att det kommer vara en massa sallad, grönsaker och kött som serveras så det är mitt val. Alla potatisgratänger, pommes, såser och efterrätt is not an option idag. Heja mig och nu fokuserar du Jensen!

Kost: Jag ska klara detta!!!
Träning: Cykelpendling och spökvandring. Kör fredagspasset imorgon istället.
Mentalt: BESTÄMD!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…