Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 38 - Fokus!

Sovit som en kratta i natt för har typ hundra myggbett på höger ben och höger arm från förra natten. Ser inte klok ut och trots att jag nu tagit dubbla dos allergitabletter ett tag så är det stora bölder som kliar som fasiken :-( Därför när klockan ringde kl 06 imorse för att jag skulle cykla till gymmet så ställdes den om snabbt. Prioriterar idag sömnen och kosten så tar en vilodag från träningen.

Det vill säga försökte ignorera kliandet och sova lite till. Cyklade till jobbet så lite träning får jag ju. By the way om 50 dagar åker maken och jag till Frankrike för att cykla i 9 dagar. Så det gäller att öva upp rumpan. Och jag får säga att just nu går cyklingen riktigt bra. Märker att styrketräningen har gjort susen för benen och rumpan ömmar inte så mycket. Det enda smolket är den jäkla allergin så jag ser ut som en clown när jag kommer till jobb men det är smällar man får ta :-)

Denna veckan har ju inte maten gått så galant som tidigare veckor. Därför vill jag idag också lägga lite extra fokus på intaget för att komma upp ur diket och upp på motorvägen igen. Blir en utmaning för idag blir det först utelunch med en kollega för att fira hennes födelsedag. Stadsparks Caféet är planen och jag har kollat menyn och bestämt mig för en räksallad. Ikväll ska vi på middagsäventyr i Malmö.

Nämligen Spökvandring med middag på Rådhuskällaren. Men det blir sen middag för först ska det spökas... Så planen är att kvällsmellisen och middag får byta plats. Så att jag inte är för hungrig och kastar mig över buffèn :-( Vet att det kommer vara en massa sallad, grönsaker och kött som serveras så det är mitt val. Alla potatisgratänger, pommes, såser och efterrätt is not an option idag. Heja mig och nu fokuserar du Jensen!

Kost: Jag ska klara detta!!!
Träning: Cykelpendling och spökvandring. Kör fredagspasset imorgon istället.
Mentalt: BESTÄMD!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…