Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 42 - Skippar målvikten

Igår var det gruppträff på Itrim. Ett tag sedan sist för nu är det ju bara en gång i månaden. Blandade känslor innan för kände att just nu klarar jag inte av "en bunt missnöjda och gnälliga kärringar". Har ju dels varit struligt på centret och dels sedan olika grupper slagits samman har jag inte tyckt det gett lika mycket. Fast så fel jag hade. En av om inte årets nyttigaste gruppträffar för fru Jensen. Vi var inte så många men först hade vi en lite gruppövning för att bonda mer. Jättebra initiativ utav coach Therese!

Efter det låg fokus på motivation och strategier. Väldans bra och jag fick mig en rejäl tankeställare. Därför ska jag sätta mig senare i veckan med övningarna t.ex. lägga upp strategin för sommaren för jag känner att jag behöver jobba lite på det mentala. Idag hade jag "Motivationssamtal" med Therese inbokat. Vi bestämde det sist för då skulle jag ju vara halvvägs med "PT Online och Mammafitness". Tänkte det skulle bli kul att jämföra före, under och efter även på vågen dvs med muskelmassa, fettprocent.

Men jag ger fasiken upp tänkte jag igår för då visade vågen ner massa kilon i muskler och upp i fettprocent. Hallå! Ja jag vet att förra veckan inte var klockren ur ett kostperspektiv men musklerna ska vara där. Och idag när jag ställde mig på vågen igen på Itrim för att så hade jag gått upp 1,5 kilo muskler över natten... I don´t think so. Diskuterade det igår med de som följt mig sedan start att jag är den i gruppen som det har fluktuerat på mest dvs visst några hekton hit och dit men min fantastiska kropp kan gå upp 5 kilo muskler på ett par dagar. Det ni :-)

Kände även igår att det vara jobbigt att "alla andra" har nått sin målvikt eller är nära medan denna ligger flera kilo borta. Tradigt!!! Tänkt ett tag men idag tillsammans med coachen togs beslutet att lägga målvikten åt sidan ett tag. Jodå fortsätta rapportera vikt och mått till Olga samt väga in mig på Itrim men jobba mentalt på att ta bort fokusen. Ungefär som att för nu skippa stegräknaren för att fokusera på annat. Jag vill lägga fokuset på att sköta kosten enligt mitt schema hos PT Online. Där ska krutet ligga - att fixa 6 gröna dagar och en 1 röd dag! Plus sköta träningen som jag ska. Då kommer jag få resultatet oavsett vad stålplattan behagar visa.

Bra tips på Itrim!

Veckans övningar! 

Kost: Peppen till mig för nu är jag back on track!
Träning: Japp massa knäböj och idag klarade jag plankan 3*1 minuter för första gången i superset med Russians!
Mentalt: Jag kan, jag vill!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…