Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 43 - Nytt i gymmet!

Precis när jag fått kläm på det så ändras mitt träningsschema :-) Fast det är väl egentligen det som är meningen att hela tiden chocka kroppen. Nu är det 4 tunga styrketräningspass i gymmet på schemat plus ett intervallpass på crosstrainern eller cykel. När jag läste det sistnämnda blev jag lite svettig (läs genomsvettig). Jag ska nu köra 20 stycken 30 sekunders intervaller (30 sek snabbt - 30 sek långsamt) efter uppvärmningen.

Holy crap och jag som höll på att dö crosstrainer-döden i söndags med det gamla passet. Fast perfekt egentligen med min cykelsemester som bara kommer närmare och närmare. Kanske ska köra lite intervaller på biken för att variera mig. Hade tänkt att köra passet imorse på crossen men ögonen öppnade sig inte. Så fick bli i eftermiddags och vet ni vad jag klarade det ju. Ja man kan ju inte bränna på lika fort som på 15 sekunders intervaller men nästa gång kan jag nog ta lite till. Även om svetten forsade som tusan...

Har också ägnat lite tid att gå igenom de 4 styrkepassen. Yikes säger jag bara den där Olga är tuff eller har jag varit kaxig nu igen :-) Jaja just do it och det kommer kräva pannben de luxe av mig nu. Fick även lära mig ett nytt uttryck - giant set. Så det kommer bli fullt ös med vissa gamla övningar som knäböj och marklyft varierat med några nya som armhävningar, clean & press. Och imorgon ska jag tydligen i en övning leka död insekt. It is going to be interesting... Nu ska jag iväg på iForm föreläsningen i Malmö. Är du nyfiken kan du följa mig på Instagram, Twitter eller Facebook.

Nya passen utskrivna

Kost: Så jäkla nöjd med mig själv att jag åt frukost innan eventet idag, jag gjorde jättebra matval under bjudlunchen då jag valde vegetarisk burgare utan bröd och ikväll följer mellisen med på föreläsningen. Peppen till mig och en grön dag till arkivet!
Träning: Intervallpasset genomfört!
Mentalt: Känner mig på banan igen och jättekul att träffa massa gamla kollegor idag så verkade så glad att träffas. Åh extra tack till Åsa och Anna för en go pratstund!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…