Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 47 - Maken älskar Olga!

Eftersom jag varit lite under the weather de två senaste dagarna så var det dags för gymmet idag. Hade ju veckans sista pass att köra. Laddade med hallonpannkakor och hängde typ på låset 10.30. Lite knöligare med dessa nya passen för ibland är det 4 olika övningar som ska kombineras efter varandra och tex leg curl maskinen är på ett håll och latsdragen på ett annat. Men det gick. Fast de ny passen är brutala. Har visserligen två kvar att köra igenom innan jag kan uttala mig fullt ut men redan nu så förstår jag varför det nya upplägget innehåller två vilodagar. De behövs!

Fokus på hela kroppen med extra kärlek till rumpan och lår i varje pass. I varje pass ligger det 4 tunga ben/rumpövningar och tro mig de känns. Lägg till massa rygg, bröst, armar och sidoplankan i denna rundan. Jag beklagade mig över 3 min planka under en vecka nu har jag ju 6 för att varje sida ska få 3... Passen är också bra mycket flåsigare och pulsen går upp. Just hur de är kombinerade, antalet reps och att vilan blir minimal. Trots det har varje gympass tagit 70 minuter från uppvärmning till stretch så det är intensivt.

Men maken sa i eftermiddags att han älskar Olga. Say what? Jo för frugan kommer hem lugn och fin. All extra energi är förbrukad och frugan vill bara slappa. Inte sätta honom i arbete :-) Plus att när frugan äter enligt Olgas kostschema så mår hon bra och det märks. Åh gullemaken då! Nu har jag kommit i princip halvvägs i projektet dvs hälften av 95 blir ju 47,5. Dock jag har ju redan bestämt mig för att signa upp för ytterligare 6 månader. Men tänkte blogga enligt detta upplägget nu de första 3 månader dvs per dag. Fast resan fortsätter ju även här i bloggen...

Kost: Grön dag i kostdagboken - hallonpannkakor, räkor med pasta, tortillawrap, lax och havremuffins - är planen och den har följts!
Träning: Kan sammanfattas som flåsigt, tungt och svettigt!
Mentalt: Övertygad och bestämd - I got this!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…