Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 52 - Out of control!

De senaste veckorna har varit tuffa eller egentligen de senaste månader. Inte tuffa på hemmaplan för där har jag ju världens bästa maken. Nej utan det stället man tillbringar vardagarna på. Det stället som ger en pengar för den tiden för att man ska kunna ha tak över huvudet och mat på bordet liksom. Jobbar på att lösa situationen men sådant tar tid. Samt tålamod som är en av mina svagare sidor :-) Många av de kollegor jag stått närmast har slutat och i veckan sa två till upp sig...

Lägg till 3 lingonperioder under 7 veckor som oroar och tar musten ur mig. Börjar på allvar tro att jag kommit in i förklimakteriet. Kan det stämma vid 41 år? Plus makens värsta månad i livet typ med dubbla pencillinkurer, cortison, diverse akut-, doktor- samt tandläkarbesök. Och formen har inte varit på topp dvs energin. Sista två veckorna har jag precis orkat släpa mig till jobb och gymmet. Medans min största fallgrop as always kosten har gått åt skogen. Det märks på många sätt - orolig mage, svullen, ännu mindre energi, viktuppgång, snurr i huvudet m.m.

Denna veckan har det varit många funderingar och jag började på ett megalångt inlägg här i bloggen igår. Ibland bra att lufta sina tankar i skriven form tycker jag. Plus ha maken som är bästa bollplanket. Efter alla funderingarna så vaknade jag i morse beslutsam att nej nu jäklar får det vara nog. Visst det jag enda kan veta med säkerhet är att fler svackor kommer här i livet men nu får jag ta tag i denna. Vill inte att det ska sluta med +18 kilo och träningen på hyllan som förra gången jag hade en major jobbsvacka. För min professionella roll är otroligt viktigt för mig. Jag vill känna att det jag gör bidrar, att jag utmanas och utvecklas.

Är väl som alltid med ens livspussel dvs när en stor bit haltar så påverkar det andra bitar. Och min första pusselbit som krashar när jag krisar är kosten. Framförallt jag tar till min snuttefilt dvs SOCKER. Men nu är det dags att dra i handbromsen rejält. För jag har ingen kontroll längre!!! Det eskalerar för varje dag som går och vi pratar inte om en chokladbit. Vi pratar om mängder. Därför blir det sockerstopp fram till Frankrike först. Det är 36 dagar tills vi åker så maken och jag har gjort en pakt. Fram till dess så är det fokus på bra kost och träning där socker/snask inte har någon plats. Vi gör detta tillsammans för att vara i bästa möjliga form till cyklingen.

Dock har det hjälpt jättemycket med PT Online och coach Olga. Nä inget kul att läsa hennes feedback på min kost de senaste veckorna:-) Men hey jag står i alla fall för vad jag gjort. Och om jag inte haft detta så hade jag ju spårat ur ännu mera. Nu har jag ändå haft en plan att följa som håller mig någorlunda på banan de senaste veckorna. Fast allt är inte gloom... Jag har väldigt nöjd med att jag inte är så kräsen längre utan vågat testa så många nya rätter och recept från Mammafitness. Många har varit väldigt goda och jag har fått mer kläm på hur mycket jag bör äta för att hålla mig mätt i förhållande till min träning.

Det sistnämnda är jag också himlans nöjd med. Jag är starkare och rörligare än någonsin. Jag ser min utveckling i vilka vikter jag kan köra med eller vilka övningar jag klarar av. Plus krämporna är mindre med hälen, axeln och svanskotan. Så stolt! Jag har inte missat ett träningspass och genomfört varenda till max! Har även kommit igång hyfsat med pendelcyklingen till jobb igen även om jag bangar när det regnar för mycket. Men jag känner mig starkare på cykeln tom maken vart imponerad häromdagen när vi cyklade hem tillsammans. Tidigare har han varit haren och jag har fått kämpa. Inte nu längre. Jag har mycket bättre flås, starkare ben och vågar framför allt ta i för jag vet att jag orkar. Härligt!

Kost: Enligt plan bla en jättegod kikärtssoppa och ikväll räkor med ris.
Träning: Intervaller på crosstrainern hemma plus lite rörlighetsträning.
Mentalt: Beslutsam och jag ska göra detta!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…