Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 59 - Balans

Funderade jag häromdagen över mitt "lopp" och idag ännu mer. Visserligen var jag kökspiga igår på bästa Lottas son studentfest eller som jag sa till Lotta när jag kom - ikväll är jag din bitch :-) Bara glad att jag kunde hjälpa till men lite mör var jag allt när jag kom hem strax innan 23.00. Idag när jag vaknat efter att ha sovit som en sten så är det precis som jag ännu inte har vaknat. Jag är bara så oerhört TRÖTT!!!

Tror allt möjligt börjar komma ikapp mig och energin börjar ta slut. Det egentligen två senaste åren då jag inte trivts på nuvarande jobb som har gjort mig deppig. Visserligen har jag sysselsatt mig med annat men jag är en sådan person som jobbet är viktigt för. Jag behöver utmanas och använda min hjärna. Det senaste halvåret när jag sökt aktivt jobb med allt vad det innebär - ansökningar, intervjuer, berg och dalbana i känslor, vad vill jag, vad ska jag, kommer jag få något nytt, nej tack det var inte vad jag vill, nej tack andra sökande är bättre m.m. Läs = tröstätit

Till att i denna veckan signa upp för drömutmaningen (kommer mer om det snart jag lovar :-) ). Helt plötsligt är det en konstig och overklig känsla som infinner sig. Är det sant? Ska jag lämna? Ska jag börja på ny kula? Hur kommer det att gå? Kommer jag fixa det? Hur ska allt funka? Och jag tror att jag, min hjärna och min kropp har varit oerhört mer stressad över denna situation än jag insett eller velat inse. Men nu börjar jag få upp ögonen med makens hjälp som bollplank.

Ett annat tydligt tecken är min menstruation och nu blir det lite privat... Det första som ballar ur för mig vid stress antingen psyklogisk eller kroppslig är just mensen. När jag var som störst försvann mensen helt för att komma tillbaka oregelbunden. När vikten stabiliserade sig så har den varit som en klocka. För att under denna våren gone complete crazy. Skojar om förklimakteriet men egentligen har jag nog varit mer stressad än jag som ovan skrev insett.

De två senaste månader (sen påsk) har jag haft mens 4 gånger - inne på fjärde rundan nu. Och när det kom igår blev jag bara så trött. Va fasiken liksom? Jag är svullen, magen står rakt ut och är öm, värsta mensvärken och hormoner snurrar runt i kroppen. Det är otroligt tröttsamt och gör mig orolig vilket stressar mig ännu mer. Ond cirkel helt enkelt. Läs = tröstätit. Ska ringa barnmorskan på måndag för att ändå kolla upp det men som sagt tror det är just stressen som snurrar till kroppen.

Är glad att jag kört PT Online de senaste veckorna annars hade jag ballat ur med kosten ännu mer plus glöm att jag släpat mig till gymmet så som jag kände mig i eftermiddags. Vad som är mindre kul är att väga sig eller mäta midjemåttet när det ena veckan visar samma vikt/mått för att i nästa se en ökning med 2 kilo etc. Jag fattar ju att kroppen är paj och stressad för ja även om jag vissa dagar inte skött maten så "förtjänar" jag inte de siffrorna. Ser även att min mage står mycket mer ut än någonsin tidigare. Kortisol som rusar runt pga stress. Medans t.ex. låren kring knäna är mer muskulösa från träning.  Och jodå jag märker ju på träningen att jag kan ta tyngre och gör framsteg så allt går ju inte åt fanders.

Men min kropp är inte i balans helt enkelt och att då jaga viktmål eller sätta på häftiga träningsmål är kanske inte det rätta tänkte jag idag. Det min kropp och knopp behöver är något helt annat. Även om jag stressas utav att vikten ökar så måste jag jobba på att släppa det just nu. Jag vet att jag kan gå ner i vikt samtidigt vill jag inte att det ska skena iväg. Vad göra? Hur ska jag komma i balans? Hur gör jag upp en plan? Vilken "metod" är rätt för mig och när? Allt det har jag inte klart ännu men jag har mina funderingar.

Dock har jag bestämt att fram tills nuvarande jobb är avslutat, semestern med bl.a. cykling i Frankrike är genomförd samt nya jobbet påbörjats i slutet på juli så ska min fokus ligga på: rensa bort allt onödigt som tar energi (tex prenumerationer på lediga jobb :-) ), se till att få min sömn, sköta min träning enligt PT Online, sköta maten så bra jag bara kan för då mår jag ändå bäst, kolla upp mensen, se till att få så mycket frisk luft som möjligt (cykla, ut och gå, sitta ute m.m.), möta världen med ett leende och njuta av livet. Detta är mitt "lopp" för sommaren sen tar jag nya tag mot nya utmaningar!

Kost: Rött
Träning: Ja torsdagspasset är avklarat.
Mentalt: Mensig och tänkande

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…