Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 66 - Glad midsommar!


Yes she is alive bara har varit himla trött. Sitter fortfarande i morgonrocken med håret på svaj och skriver detta. Som jag skrivit tidigare tror allt börjar komma i kapp och tar ut sin rätt. I tisdagskväll däckade jag i sängen och tog sovmorgon på onsdagen. Som en zoombie hela onsdagen och hade planer för gymmet men de skippades till förmånen för mer vila. Igår lite piggare och tog mig till gymmet annars har jag mest ägnat mig åt att äta...

*paus för en promenad dock med kläder på*

Men jag har gjort några braiga saker förutom att lyssna på kroppens behov utav vila (kunde ju struntat i att lyssna på sockerdjävulen dock). Handlat en lång lista kosttillskott utifrån Mia Lundins kunskap bl.a. probiotika som jag hoppas att kroppen ska gilla. Jag har bokat tid för undersökning på Sophiakliniken men första tiden i slutet på augusti - bättre än inget och jag hoppas fortfarande att hormonerna är svajiga pga stress. By the way frågade mor (tydligen "härmar" man sin mamma i denna fråga) och hon var 42 år när hormonerna i kroppen började svaja. Inte riktigt det svaret jag önskade men det är väl bara att bita ihop :-)

Kost: De senaste två dagarna rött och idag troligtvis detsamma...
Träning: I onsdags blev det vilodag från gymmet men cykling till jobb, igår gympass och idag intervaller.
Mentalt: Tröttmössa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…