Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 67 - Nystart!

Fick en kommentar häromdagen på bloggen att det "var kul att jag delade med mig utav både det positiva och negativa". Och att det kändes "som många andra bloggare bara skriver om det positiva". Tack Ulrika! Visst finns det en blandning utav bloggare men jag tror många börjar t.ex. att blogga när de startar ett viktminskningsprojekt/hälsoresa. Efter ett par veckor sinar inläggen och då brukar det inträffa samtidigt som när det inte går så strålande längre...

Jag gör mitt bästa för att blogga om hur min hälsoresa - både på gott och ont. Dels för att dela med mig till andra i samma situation och dels som min egna dagbok. Vissa dagar känns det som inget är omöjligt, vissa dagar är det jäkligt kämpigt och det känns som allt går åt skogen, vissa dagar sätter jag upp nya mål för att bryta dem nästa och vissa dagar är det bara en helt vanlig dag där livet rullar på. Ibland blir jag trött på mig själv och ibland skrattar jag åt alla mina projekt. Va fasiken igår bloggade jag om att inte äta socker fram till Frankrike för att tre dagar senare sitta med handen i godispåsen bokstavligen...

Men det är väl så det är - livet. Det går hit och dit. Ena dagen ska man ta sig till A för att nästa dag väljer man C istället. Tror inte jag är så ensam om detta även om det kan verka väldigt hattigt. Tror snarare att det är igenkännande eller det hoppas jag för även om jag vill vara speciell så vill jag inte vara så speciell :-) Fast ibland undrar jag hur hjärnan funkar för ena dagen är jag så övertygad om att nu jäklar för att nästa dag tänkt amen lite gotter skadar ju inte... Hur funkar ni? Hoppar ni också på t.ex. utmaningar att köra plankan varje dag i 30 dagar för att dag 4 hoppa över och när det är dag 22 så är det - plankan what?

För mig är midsommardagen lite som 1 januari dvs alldeles utmärkt för en nystart. Har haft en alldeles för lång period utav helt felaktiga val. Det känns i hela kroppen och syns. Börjar närma mig 90 kilos sträcket igen och det är bara inte okej! Nu väljer jag att ta itu med hårdhandskarna för att komma tillbaka på banan annars kommer det barka käpp rakt åt helvetet. Det är dags och nu finns inga ursäkter. Jo jag vet men tanke på vad jag skrivit här ovan så kan du ju nu tänka att jaha ska hon nu köra hårt i 3 dagar för att sedan...

Den som lever får se men jag är övertygad att nu är det dags. Kommer inte lista exakt att jag ska göra si eller så här. Fast jag vet ju innerst inne vad som funkar för mig och det är nolltolerans mot det vita sockret. Detta kommer bli viktigare än någonsin för att jag ska "överleva" mitt nya jobb som jag startar om 5 veckor. Så det är bara att följa "Olgas program" vad det fäller kost och träning plus igår hängde jag på mig stegräknaren igen. Har märkt att den där vardagsmotionen har sakta men säkert försvunnit. Inga krav på 10 000 steg per dag utan mer nu är det dags att step it up. Hänger du med?

Kost: Grönt som en gräsmattan
Träning: Vilodag från gymmet men har varit ute och luftat stegräknaren
Mentalt: Nu jäklar...

Kommentarer

  1. Du är en kämpe, så fortsätt att kämpa / Kram M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Margaretha - ditt pepp betyder mycket för mig!!!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…