Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 68 - Inte själv!

Veckans sista gympasset stod på dagens schema. Tog emot lite men jag kom iväg. Och jag var inte direkt ensam. Dels så har Friskis haft stängt i två dagar och dels så kanske det är nystart för fler än mig :-) Men det gick bra ändå och jag är väldigt nöjd att jag de 9 senaste veckorna utfört varenda träningspass. Och inte bara genomfört men också utmanat mig själv. Idag har även kosten fått sig en guldstjärna. Plus rågbrödet är åter igen påfyllt i frysen, äggen är kokade, mellisar förberedda och 2 jobbluncher.

By the way kan ni förklara detta scenariot för mig. Tog dessa bilder i torsdags. Varför när det bara är två människor som använder omklädningsrummet hamnar man alltid precis bredvid varandra? Jag var faktiskt först på plats och hängde min jacka för att poängtera men funkar det... Kvittar vilket skåp man väljer nog fasiken har man en granne. Jag försöker alltid välja ett skåp så långt bort från alla så att man kan få space. Men det funkar ju inte när någon så gärna vill vara skåpkompis :-)

Hallå varför välja just detta när det finns hela raden plus en hel annan rad bakom?

Jag vill ha ett eget hörn ju... 

Kost: Rågbröd, kycklingsallad, melliswrap, räkor med ris och snart havremuffins = grönt
Träning: Japp veckans sista styrkepass och imorgon börjar jag om från början :-) Har även varit ute en lång runda i friska luften - skönt!
Mentalt: Lugn

Kommentarer

 1. Läste ditt förra inlägg och det är precis därför jag följer dig både här och på instagram. Livet är inte en dans på rosor jämt och det beskriver du. Mitt största problem är maten och då är det skönt att läsa din blogg och se att man inte är ensam. Samtidigt får man en puff till att inte ge upp utan istället ta nya tag!
  Just nu är vi på semester och det är i sig en utmaning. Träningskläderna är nedpackade och sonen har redan kollat in gymmet på stället. Imorgon är tanken att jag ska ta en joggingrunda medan de andra går till vattenlandet.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag håller med dig Grodmamman det är skönt att veta att man inte är själv. Hoppas det gick bra med träningen på semestern!!! Kram

   Radera
 2. Följer din kamp här och känner med dig. Har samma problem själv. Men jag ska nu prova med KBT viktminskningsterapi med Stahre metoden. Hoppas det ska kunna få mina tankar att sluta vara fixerade vid äta. För det är ju i huvudet det sitter.
  Lyckat till med din fortsatta resa.
  Kram
  cillaback

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cilla för att du följer mig! Ja det där huvudet :-) Lycka till och ge inte upp!!! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…