Fortsätt till huvudinnehåll

9 dagar i Frankrike

Lördagen den 12 juli åkte vi tidigt som attan mot Frankrike för att cykla en massa mil med okända människor. Mycket pirr i magen om jag skulle fixa det. Hur fort skulle de andra cykla? Skulle min kropp orka? Men vet ni vad det har gått över förväntan! Ja det fanns en "utbrytarfamilj" som cyklade på som de jobbade på ackord. Tog ibland egna vägar för att komma fram fortare osv. Vi andra cyklade på i ett lagom tempo med diverse kiss- och barstopp längs vägen.

Ja jag hade kunnat cykla på i tuffare tempo men då tror jag inte jag upplevt det hela som lika kul. Många goa människor som jag gärna hängt mer med. Olika åldrar, olika personligheter, olika yrken men ändå funkade vi så bra ihop. Ni kan tror man kan ha alla möjliga samtal på en cykel - alltifrån att bara retas lite till förtroligheter. Vi fick snabbt olika roller i gruppen. Jag blev kartläsare och lagpeppare. Maken höll koll på barstoppen :-) Vissa var kanon på att hålla lagom tempo m.m. Fick många kommentarer efteråt att jag varit en sån glädjespridare och lagledare. Det är ju väldigt roligt att höra!

Kroppen har hängt med bra. Varit lite öm i knäna på kvällarna och stel i ryggen men annars inga problem. Skönt! Maten har också funkat. Vi hade ju fått en varning i informationen innan resan att frukostarna kunde bestå utav typ croissanter och marmelad. Men det har funnits både yoghurt, skinka, ost och ibland ägg. Så det har gått väldans bra. Luncherna har varit picknick i det gröna där reseledare Cecilia och Olle har fixat en massa gott. Olika sallader, ostar, bröd, skinka, korv, frukt, snacks och drycker. Vissa middagar har varit gemensamma och andra på fri hand. Då har det varit allt ifrån tre rätters (eller för mig två rätters då jag skippat efterrätterna) till goa köttbitar och pizza.

Här kommer bildkavalkaden as usual. Ni har kanske redan sett någon bild eller liknande jag uppdaterat på vägen. Jag kan varmt rekommendera att göra en sådan här resa och ja jag kanske inte vill göra det igen nästa år men någon gång så :-)

Första gången jag har hittat något med mitt namn på. Fanns till exempel aldrig när jag var lite och skulle hitta någon "namngrej" på som alla andra.

Roliga Olle och Cecilia som kört följebussen och fixat luncher

Spänd bloggerska första cykeldagen... 

Många fina byar men de flesta väldigt öde 

Efter någon timme så vart det annat ljud i källan :-) 

Vinrankor i mängder har vi sett 

Efter en kylig lunch så blev vädret sämre. Så på med regnponchon och cykla 3 mil till i ösregn och motvind. På kvällen där var jag inte så kaxig och undrade verkligen vad jag hade gett mig in på... 

Fast lika glad! 
Trodde aldrig jag skulle säga det men är lite trött på baguetter... 

Varit så modig denna resan och ätit sniglar (helt okej), musslor (nä inte gott) och grodlår (helt okej) 

Vi var på Martell på rundtur och konjaksprovning 

Bloggerskan aka kartläsare Jensen leder truppen! 

Vackra solrosor i mängder har vi fått uppleva! 

Mina två favvisar - ni kan tro detta smakade! 

Fina picknickar varje cykeldag 

Kyrkan i Saintes 

Vi cyklade tom med längs havet en dag 

Musselsoppa minus soppa 


Kisse/Banan/Nöt/Vatten/Vilo-paus med gänget 

Vi cyklade förbi Rothschilds slottet men blev inte bjudna på kaffe :-(

Vi är i mål efter 27 mil och firar med bubblor! 

Slagen kämpe som peppar och hållit gång men här gick luften ur :-) 

Vi bodde väldigt centralt i fina Bordeaux 

Vinprovning på kvällen 

Middag i mysiga St Emilion 


Sightseeing sista dagen i Bordeaux 


Grodlåren... 

Läskigt men jag gjorde det :-) Oftast säger man ju att det smakade som kyckling och det gjorde detta också... 

Elminibussar, sopbilar på el, elbilar och hyrcyklar - coolt! 

Hela goa gänget på sista barstoppet innan vi en mil senare cyklade i mål!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…