Fortsätt till huvudinnehåll

Back-perspektiv

Imorse när klockan ringde 07 på min sista semesterdag så murrade jag lite. Speciellt eftersom maken bara vände sig om och sov vidare. Fast det får jag väl vänja mig vid eftersom jag börjar jobba nästa vecka men han har en semestervecka till :-) Men efter någon minut (okej fler minutrar) blinkade med ögonen som inte ville öppna sig kom jag upp. Hade ju världens bästa träningsdate bokad med Rebeca. Då kan man ju inget annat än att le och kliva upp ur sängvärmen!

Snofsa till mig lite vilket innebär roll-on, kamma till frissan, tvätta ansiktet och borsta tänderna so inget fancy om ni trodde det... På med träningskläderna och ägg i magen så var det där med om jag skulle ta bilen eller cykeln. Bilen är ju jäkligt bekväm och går snabbt. Cykeln ger ju liksom gratis motion men så är det ju tiden och vissa backar som tar emot. Plus hur öm är rumpan efter Frankrike? Äsch va fasiken Jensen nu får du skärpa dig - klart du ska cykla!

Sagt och gjort upp på rosa faran och se där rumpan var ju inte alls öm till min förvåning. Lite trötta lårmuskler men det var nog alla utfall i gymmet häromdagen. Gick ju hur lätt som helst att cykla. Nu känns ju en mil ingetting :-) Har även en lite hat-backe på vägen till gymmet. Först en brant en som är tung tung som precis när man kommit upp övergår i en lång lång seg uppförslutning. Är den jag laddar för hela vägen liksom. Idag tog jag den i ett nafs utan att knappt växla ner. Vad hände här tänkte jag snopet...

Alla backar i Frankrike har nog gett resultat även om jag svor som tusan över dem. Plus alla mil gör ju att kortare sträckor känns som enkla. Allt handlar om perspektiv. Det man jämför med och vad man har tagit sig igenom. Om man ska ta sig till gymmet för allra första gången så är det ju som att bestiga Mt Everest. Om man istället fått in vanan men haft typ en veckas uppehåll så är det Kebnekaise man ska uppför. Och om det är en trög dag efter ett grymt pass dagen innan så är det mer en tuff cykelbacke. Det är ju vad man är van vid och jämför med!  Och tänk vill grymt vältränad och stark kropp jag har som tog mig runt 27 mil i Frankrike utan skavanker trots en massa extra vikt att släpa på!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…