Fortsätt till huvudinnehåll

Hälsodagbok - vecka 27

Kommer ni ihåg detta... Tidigare under detta året gjorde jag ju en sammanfattning av veckan. Tänkte köra på det konceptet igen. Framför allt för "mina må bra" får mig helt enkelt att må bra!

Kosten
Lite över två veckor utan socker - heja mig! Maten går bättre och bättre. Men har varit vissa måltider som kunnat varit bättre. Fast medvetna val med att få in "sista lunchchanser" när jag byter jobbestad och nu är det semester. Men jag jobbar på det och är så himla glad jag håller mig borta från sockret i alla fall!

Steg/Frisk luft
Japp börjar få in de gamla takterna. Har inget mål just nu tänkte ta det efter cykelsemestern. Plus märker av hälen direkt så tar det lite lugnt. Men så himla gött är det och jag njuter av den friska luften.

Träning
Under veckan har det jag genomfört alla 5 utav Olgas träningspass tom intervallerna nu ikväll i värmen - I did it! Plus 3 cykelrundor varav ett idag med de nya cykelbyxorna. Ovant men jag misstänker jag kommer uppskatta dem i mitten av cykelveckan...

Må bra
  • Att jag avslutat mitt arbete och nytt väntar efter semestern. Pirr i magen men på det bästa sättet!
  • Min gymträning - tungt och svettigt!
  • Itrim sommarträff i tisdags - alltid får man ny pepp!
  • Jag bygger en stark och glad kropp - ingen quick fix utan ha nu tålamod Jensen!
  • Mysig fredag med följande ingredienser: överraskande blombukett på kontoret, frukost med Sara och Charlotte, snackelunch med Lotta, gofika med kollegorna ute i solen med värmande ord och presenter och påbörjade semestern med häng med maken på Stortorget och Meat där vi åt gott!
  • Lunchen med Charlotte och Sara i onsdags med väldans god mat på Mat & Destillat.
  • Fin sommaräng mitt i stan
  • Lördagutflykt till Landskrona för att visa maken var jag ska jobba, guidad tour på Citadellet och en underbar räksallad på cafeet.
  • Cykeltest av blöjbyxan och min första riktiga cykelbränna :-)
  • Att sova middag ute i skuggan - bästa!
Nästa vecka
SEMESTER - kan det sammanfattas bättre? På lördag åker maken och jag till Frankrike för att cykla genom vingårdarna. Innan dess så är två andra utflykter inbokade - tumlarsafari och fladdermösstour! In med 5 träningspass innan lördag, massage imorgon och fotvård på torsdag, svåraste semesterpackningen någonsin och en Itrim-träff så blir det nog en kanonvecka!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…