Fortsätt till huvudinnehåll

Hälsodagbok - vecka 28

Sammanfattar veckan redan idag för tidigt imorgon bitti flyger maken och jag till Frankrike. Klockan 04.00 hämtar taxin oss :-( Men ska inte klaga vi ska ju på äventyr! En dröm ska gå i uppfyllelse - vi ska cykla i Frankrike mellan konjaks- och vingårdarna. Häftigt! Ingen aning om vilken täckning vi kommer ha så bloggen uppdateras så fort jag får tillfälle. Enklast är nog att ha koll på mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Kosten
Imorgon är det 3 veckor utan socker och idag exakt 20 dagar - heja mig! Annars har det gått sisådär denna veckan. Ätit regelbundet, bra frukost med kokta ägg och hembakt rågbröd, bra mellisar men det har blivit både hamburgare, äggakaka, pizza och räksallad till lunch/middag. Så halvbra vissa dagar kan man väl säga. Jobbar vidare på det!

Steg/Frisk luft
Jadå ca en timme per dag har jag väl fått ihop men långt ifrån 10000 steg/dag så det är dags att höja ribban nu. Får göra mitt bästa i Frankrike och sen när jag kommer hem kör vi igång!

Träning
Under veckan har det jag genomfört alla 3 utav Olgas träningspass i gymmet. Värmen och mensvärk from hell satte lite stopp för de andra två passen. Plus att jag i onsdags liksom lite däckade och kom in i semesterflown. Har varit en tuff vinter och vår som väl kom i kapp och jag behövde bara vila. Dagens gympass var det trögaste någonsin där jag inför varje repetition förhandlade med mig själv att få sluta respektive att fortsätta. Ska bli skönt faktiskt att få en 9 dagars paus för jag tror det behövs för att få en kick igen. Har också blivit 2 cykelrundor tom i ösregn och åska... Inte riktigt planerat dock :-)

Må bra
 • SEMESTER!
 • Min cykling tom i ösregn och åska
 • Gympassen även dagens inte går till historien
 • Mysiga utflykter med maken
 • PELARFLÄKTEN som ständigt är på :-)
 • Massage och fotvård
Nästa vecka
Kan sammanfattas med viva la France och minst 25 mil på cykel...

Hoppas det inte regnar i Frankrike som det gjorde i måndags när jag cyklade hem... Finn en torr fläck?Hmm varför får jag alltid hjälmen lite på svaj :-)

Kommentarer

 1. Ha nu en underbar semester! Stor KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Nellie och detsamma! Kram!

   Radera
 2. Häftigt med cykelsemester, hoppas ni får en underbar resa. /Ulrika

  SvaraRadera
 3. Gott att du klarat dig så länge utan socker. Jag får testa jag med. Ha en bra dag// Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går om man vill Anna - tro mig! Men det är kämpigt!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…