Fortsätt till huvudinnehåll

Nystart på alla sätt och vis!

Tillbaka till verkligheten efter semestern då jag idag började på min nya tjänst. Nytt företag, ny ort, nya kollegor, nya arbetsuppgifter i en ny bransch. Blev väldigt väl emottagen och jag känner mig laddad för denna nya utmaning som jag så väl behöver - framför allt mentalt! Idag var ju också nystart för att komma tillbaka på banan. Lättare när man har rutiner såsom att man går upp i tid på morgonen etc. Så igår var det planering av kommande träning och packning utav matlådor.

När maken frågade imorse om jag var nervös så sa jag inte så mycket för jobbet utan mer att bli sedd som en udda kuf med min stegräknare och mina matlådor. Därför har jag glatt sprungit runt bland kollegor för att ställa frågor istället för att maila/ringa och fick till sist visa räknaren för nya chefen så hon inte undrar över alla mina steghänvisningar. Och när jag imorse packade upp alla matlådor (hade med för frukost, lunch och mellis fram till torsdag em :-) ) så hajade nya kollegorna till lite. Men jag tänkte som så att det är väl lika bra att sätta sitt avtryck direkt :-)

Innan jag körde hem så var jag inom Friskis & Svettis i Landskrona som ligger typ 500 meter från jobb. Helt nyrenoverat och fint. Planen är att träna styrkan där på mornarna innan jobb eftersom de öppnar 6.30. I Lund öppnar de inte förrän klockan 07 och om jag sen ska köra till jobb efter det så blir det alldeles för sena ankomster till jobb. Men i Landskrona kan jag ju köra först, ställa bilen på jobb och få några steg på köpet, träna och duscha för att sedan vara på jobb 8.30. Perfekt! De var så snälla och gav mig ett prova på kort för 3 gånger så imorgon blir första försöket. Men först packa träningsväskan och sova. Wish me luck!

Kommentarer

  1. Ambitiösa och duktiga du. Du kommer att fixa detta galant, precis som du fixat allt annat du har bestämt dig för. Tror stenhårt på dig :) Kram M.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh världens bästa peppare Margaretha!!!!! Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…